Tuulilasi

Bond-leffojen Aston Martinien esikuva on myytävänä

Bond-leffojen Aston Martinien esikuva on myytävänä
COYS:n huutokaupassa Isossa-Britanniassa on myytävänä vuoden 1954 Aston Martin DB 2/4 Mk I Vantage, jonka kerrotaan olleen esikuvana Ian Flemingille Goldfingerin Bond-autoksi.
Kuvat COYS

Kyseisellä Aston Martinilla on myös mielenkiintoinen historia, sillä sen omisti Phillip Ingram Cunliffe-Lister. Hänen isänsä oli Lord Swinton, joka toimi aikanaan MI5:n sekä Ison-Britannian turvallisuusosaston johtajana toisen maailmansodan aikana. Lord Swinton oli myös aikanaan Ian Flemingin pomo.

Samainen Aston Martin vietti myös paljon aikaa Ian Flemingin naapurissa Kentissä, joten Fleming tiesi auton olemassaolosta. Nyt myytävänä olevassa Aston Martinissa on myös monia varusteita, joita Bond-leffojenkin autoissa on ollut.

Huutokaupan ylläpitäjä Chris Routledge arvioi, että tämä Aston Martin voi kaikkien aikojen merkittävin avoimessa kaupassa koskaan myyty Aston Martin. Hintaa Aston Martinille ei ole annettu, mutta auto meneekin arvattavasti ostajalle, jolle hintalappu ei ole ongelma.

COYS:n huutokauppa tapahtuu tämän viikon lauantaina Blenheimin Palacessa Oxfordshiressä. Samassa huutokaupassa on myös myytävänä 90 muuta autoharvinaisuutta.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 9.7.2014
Kommentoi »