Tuulilasi

BMW:n sähköautostrategia paljastuu – X3:sta täyssähköversio

BMW:n sähköautostrategia paljastuu – X3:sta täyssähköversio
BMW on tuomassa lukuisia sähköautoja markkinoille vuoteen 2020 mennessä. Yrityksen strategia eroaa kuitenkin Mercedesin vastaavasta.
Teksti

Pariisin autonäyttely tullaan muistamaan suurten valmistajien sähköautouutuuksista. BMW:n oma messukattaus ei tuonut mukanaan uusia sähköautoja, mutta baijerilaiset ovat silti vahvasti mukana trendissä.

BMW:n toimitusjohtajan, Harald Krügerin mukaan täyssähköinen Mini olisi tulossa markkinoille vuonna 2019. Vuonna 2020 tätä seuraisi puolestaan täyssähköinen versio X3-katumaasturista, kertoi Krüger Bloombergin haastattelussa Pariisissa.

Sähkökäyttöinen X3 olisi BMW:n mukaan iso loikka, koska se osoittaisi sähkötekniikan olevan kypsä myös yrityksen mallistoon. BMW on aiemmin myynyt sähkömalleja i-brändin alaisuudessa.

BMW oli sähköautojen tulemisen etulinjassa i3:llaan ja i8:llaan. Täyssähköinen i3 lanseerattiin suurin fanfaarein jo vuonna 2013, mutta auton suosio ei ole ollut toivotunlaista. Kilpailijat toivat vasta nyt omat vastauksensa BMW:lle. Esimerkiksi Mercedes julkisti oman EQ-brändinsä.

Krügerin mukaan kilpailijat ovat nyt sähköistymisen ensimmäisessä vaiheessa, kun taas BMW on siirtymässä jo toiseen vaiheeseen. BMW keskittyy nyt sähköistämään merkin ydinmalliston.

Toisaalta BMW:n strategian voi kyseenalaistaa sillä, että täyssähköauton suurimmat hyödyt tulevat esiin, kun auto on kehitetty alusta asti sähköautoksi. Jos samasta mallista tarjotaan sekä polttomoottoriversiota että sähköversiota, on esimerkiksi tilankäytön suhteen jouduttu tekemään kompromisseja. Sähköauto ei tarvitse polttomoottorin vaatimaa tilaa itselleen, mutta toisaalta kookkaat akut on mahdutettava johonkin.

Tämän takia VW, Opel ja Mercedes ovat kaikki kehittäneet erityisesti sähköautoille suunnitellun pohjarakenteen.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 4.10.2016
Kommentoi »