Tuulilasi

BMW:n pistokehybridin ensi vuosi jo myyty


BMW:n i8-pistokehybridin ensi vuoden tuotantoerä on myyty jo loppuun.
Kuvat Vesa Eskola

Yhtiön kansainvälisestä myynnistä vastaava Ian Robertson ei kuitenkaan paljasta Carscoopsille auton tuotantomääriä, joten tarkkaa käsitystä kysynnästä ei saa. Auton toimitukset aloitetaan ensi vuoden puolenvälin paikkeilla ja sen lähtöhinta Saksassa on 126 000 euroa.

Bemarin i3-sähköauto yllätti valmistajan kysynnällään, ja BMW nosti arvionsa mallin ensivuoden menekistä 10 000 autoon. I3:n tuotantokapasiteettia säädellään kysynnän mukaisesti.

Kevyt kiitäjä

Nelipaikkainen i8-urheiluauto painaa vain 1 490 kiloa ja sen keulalta löytyvät modernit led-valot. Lisävarusteena ajovalot voi vaihtaa laservaloihin.

Auton moottorina hyrrää turboahdettu 1,5-litrainen ja kolmisylinterinen kone, joka tuottaa 170 kilowatin tehot.  Vaihteistona toimii kuusiportainen automaatti. Bensakoneen tukena toimii 96 kW:n sähkömoottori, ja näin ollen moottorien kokonaistehoksi tulee 266 kW (362 hv).

Tarjolla on viisi eri ajoasetusta, joista kuljettaja voi valita mieleisensä. Pelkällä sähköllä voi ajaa 35 kilometrin matkan maksimissaan 120 km/h huippunopeudella.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 27.11.2013