Tuulilasi

BMW:ltä innovaatio – onko tässä uusi kaupunkiliikkumisen hitti?


Kiinassa on valtavat liikenneruuhkat etenkin suurkaupungeissa. Monia ratkaisuja on kokeiltu, nyt BMW on tuomassa markkinoille omaa viritystään.
Kuvat BMW

Isoimmissa kaupungeissa viranomaiset ovat jopa estäneet ihmisten ostamasta uusia autoja tai käyttämään autoja tiettyinä ruuhka-aikoina tilanteen helpottamiseksi.

Juuri siksi BMW:llä on uusi innovaatio.

”Tulevaisuuden kasvu ei perustu enää pelkästään autojen valmistukseen ja myyntiin, vaan myös uusien palveluiden tarjoamiseen”, sanoo BMW:n kaupunkiliikenteen keskuksen johtaja Thiemo Schalk.

Hyvä esimerkki tästä on BMW:n ja Shanghain Tongjin Yliopiston yhdessä kehittämä Vision E3 Way. Ns. pyöräpolku kulkee maanpinnan yläpuolella ja on katettu, sillä on tarkoitus ajaa sähköpyörillä.

Sähköpyörät ovat jo nyt erittäin suosittuja Shanghain keskustassa, sillä niillä pääsee liikkumaan paljon nopeammin kuin omalla autolla tai julkisilla liikennevälineillä. Ongelmana on tähän asti ollut niiden turvattomuus liikenteessä. Myös huonolla säällä niiden käyttö on ongelmallista.

BMW:n uusi malli tekisi sähköpyöräilystä paljon turvallisempaa. Polkua pitkin ajamisesta joutuisi maksamaan jonkin verran.

”Nimenomaan liikkumisen nopea vaivattomuus ja tehokkuus on tulevaisuuden sana. Siitä tulee koko ajan entistä tärkeämpää kuluttajille, sanoo BMW:n kaupunkiliikkumisen Kiinan projektimanageri Dandan Wang.

 Vaikka BMW:n ei oleteta olevan mukana polun rakentamisessa, eikä se myöskään tule saamaan käyttömaksuja itselleen, se omistaa oin 20 patenttia Vision E3 Wayn konseptin elementteihin sekä myös valmistaa sähköpyöriä. BMW uskookin pystyvänsä tekemään innovaatiolla voittoa, jos Shanghaihin päätetään rakentaa Vision E3 Way.

Julkaistu: 25.12.2017