Tuulilasi

BMW:ltä herkullisia konseptiuutuuksia Pebble Beachiin – M4 GTS ja 3.0 CLS Hommage R


BMW on näyttänyt urheiluautomuskeleitaan Pebble Beach Yhdysvalloissa, sillä baijerilaismerkki esitteli kaksi hykerryttävää konseptiuutuutta.
Teksti Max Lange
Kuvat BMW

Nykyinen BMW M4 tuli myyntiin noin vuosi sitten, joten on korkea aika julkaista mallista viritetympiä versioita. BMW Concept M4 GTS ei ole vielä tuotantomalli, mutta antaa erittäin vahvaa osviittaa sen ulkonäöstä.

GTS on tarkoitettu erityisesti ratakäyttöön, mutta on edelleen täysin laillinen tiekäyttöönkin. Virallisia arvoja ei ole paljastettu, mutta BMW lupaa tehon nousseen reilusti. Myös painoa on pudotettu tavalliseen mallin nähden, sekä auton aerodynamiikkaa on paranneltu.

BMW lupaa, että M4 GTS:n tuotantomalli nähdään myöhemmässä vaiheessa.

BMW 3.0 CLS Hommage R

Tämä konseptiauto on nähty jo kerran aikaisemminkin, toukokuussa Concorso d’Eleganza Villa d’Estessa Italiassa. Nyt tämä BMW:n kilpahistoriaan kurottava konsepti on saanut uuden värityksen ja se juhlistaa BMW:n 40-vuotista taivalta Yhdysvalloissa.

Auto on saanut ilmiselvästi vaikutteita BMW:n 1970-luvun BMW 3.0 CSL-kilpa-autosta, mikä ei ole missään nimessä huono asia. Baijerilaisten mukaan tätä autoa ei tulla tulevaisuudessa näkemään tuotannossa, mutta se saattaa antaa esimakua merkin tulevista urheilullisista malleista.

Autosta ei tiedetä muuta kuin, että konehuoneessa on nimensä veroisesti 3-litrainen ahdettu suorakuutonen, jota avittaa pieni sähkömoottori. Perinteiseen tyyliin auto on tietenkin takavetoinen.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 14.8.2015