Tuulilasi

BMW vahvisti – uusi X5 tulee jo tänä vuonna


BMW:n pääjohtaja Harald Krüger on vahvistanut, että uusi X5 SUV tullaan julkistamaan jo tänä vuonna.
Kuvat BMW

Aiemmin asiasta ei ole ollut virallista vahvistusta.

”Vuosi 2018 tulee olemaan meille X-vuosi, sillä alamme tehdä X2-, X3- ja X4-malleja sekä X5:n seuraajaa”, Krüger kertoo.

Uusi X5 on jo nähty salakuvissa vahvasti peiteltynä kuten myös suorituskykyisempi X5 M.

Vaikka ei olekaan tiedossa, mitä uutta X5:een on tulossa, voisi kuvitella, että uudistukset ovat samankaltaisia kuin pienemmissä X3:ssa ja X4:ssä. Auto tehdään modulaariselle CLAR-alustalle, jolle tehdään nykyisin kaikki BMW:t 3-sarjasta ylöspäin. Alusta tekee autosta entistä kevyemmän.

Ulkonäkö ja sisätilat tuskin isosti poikkeavat X3:sta, joten voimme odottaa uusia LED-ajovaloja, uutta ohjauspyörää, digitaalisuutta, 5- ja 7-sarjojen kaltaista kojelautaa, BMW:n uusinta tietoviihdejärjestelmää, erilaisia ajoavustimia ja myös autonomisia ominaisuuksia.

Moottoreiksi tulee todennäköisesti laaja valikoima niin turboahdettuja bensiinimoottoreita kuin dieseleitäkin neljästä kahdeksaan sylinteriin. iPerformance-versioon tulee lähes varmasti myös lataushybridi.

X5 M:n moottori lienee sama kuin M5:ssä eli 4,4-litrainen V8 tuplaturbo, jonka perusmallista lohkeaa 600 heppaa ja vääntöä 750 Nm.

X5:n todennäköisin lanseeraus tapahtuu Los Angelesin autonäyttelyssä joulukuussa.

Julkaistu: 20.5.2018