Tuulilasi

BMW tuo Frankfurtiin 700 km yhdellä latauksella kulkevan sähköautokonseptin − kuin suuri i3


Video BMW:n uudesta sähköisestä konseptiautosta on vuotanut ennenaikaisesti nettiin. Kyseessä on uusi i5-sähköautomalli.

BMW aikoo julkistaa Frankfurtissa uuden sähköautokonseptin, joka voi kulkea yhdellä latauksella peräti 700 kilometriä. Nykymittapuulla huima toimintamatka perustuu siihen, että autossa käytetään uuden sukupolven akkutekniikkaa, jonka energiatiheys on huomattavasti nykyakkuja parempi.

BMW:n omilla pressisivuilla vuotaneen videon perusteella julkistettava konseptiauto olisi i5-sähköauto, jonka patentit vuotivat julkisuuteen viime vuonna. BMW on jo kertonut virallisesti, että uutuusmalli asettuu i3:n ja i8:n väliin. Muotoilullisesti auto jatkaa samaa teemaa kuin i3- ja i8-mallit.

BMW kertoo, että tulevaisuudessa kaikki täyssähköautot kuuluvat i-brändin alaisuuteen. Näin olisi, vaikka auto perustuisi johonkin tavalliseen polttomoottoriautoon. BMW on luvassa vuoteen 2025 mennessä 25 sähköistettyä autoa, joista 12 on täyssähköisiä. Nyt julkistettava konsepti saapuisi tuotantoon vuonna 2021.

Julkaistu: 9.9.2017