Tuulilasi

BMW teki X5:stä luodit ja räjähdykset kestävän panssariauton

BMW teki X5:stä luodit ja räjähdykset kestävän panssariauton
BMW on julkistanut panssaroidun version X5 SUV:sta. Se on suunniteltu antamaan matkustajille turvaa räjähdyksissä, ampuma-asehyökkäyksissä sekä myös mahdollisissa kidnappausyrityksissä.
Kuvat BMW

Auton nimi on X5 Protection VR6. Ulkonäöllisesti sitä ei oikeastaan erota normaalista X5:stä. Auto on kuitenkin päällystetty kauttaaltaan lujalla teräspinnoitteella. Auton pohjassa paksu alumiinilevy suojaa lattiaa ja voimalinjaa mahdollisilta räjähdysvaurioilta – esimerkiksi käsikranaateilta.

X5:n tavalliset ikkunalasit on korvattu 33-millisellä polykarbonaattilasilla. Myös takaluukun pinta on luodinkestävä.

BMW:n mukaan auto suojaa matkustajia todella monilta aseilta, jopa AK-47 rynnäkkökivääriltä eli tuttavallisemmin Kalashnikovilta. Auto kestää myös pommien räjähdykset. Sitä BMW ei kerro, kuinka paljon enemmän menopeli painaa kuin tavallinen X5.

Lisävarusteena autoon saa myös luodinkestävän kattorakenteen, joka estää droneilla tai muilla ilma-aluksista tehtävän hyökkäyksen.

X5 Protection VR6:ssa on sama 4,4-litrainen V8 kuin uudessa X5 M50i:ssä ja X7 M50i:ssä. Tehoja löytyy 523 hevosvoimaa ja vääntöä 750 Nm. Mekaanisia muutoksia on vähän, tosin bensatankin korkki on automaattisesti sulkeutuva.

Autossa on myös sisäpuhelin, missä mikrofonit on asennettu kattoon ja sisäpeileihin, mukana on myös hälytyslaite hyökkäysten varalle, millä ovet ja ikkunat lukkiutuvat automaattisesti.

Painavuudestaan huolimatta auto kiihtyy nollasta sataan 5,9 sekunnissa, sen huippunopeus on rajoitettu elektronisesti 210 kilometriin tunnissa.

Auto ja sen hinnat on tarkoitus esitellä loppuvuoden aikana.

Julkaistu: 27.8.2019
1 kommentti