Tuulilasi

BMW suunnittelee hirmuista superurheiluautoa: "Sopisi täydellisesti M-brändiimme"

BMW suunnittelee hirmuista superurheiluautoa: "Sopisi täydellisesti M-brändiimme"
Autocarin mukaan BMW suunnittelee tekevänsä kokonaan uuden ”superurheiluauton”. Sivuston mukaan autossa voitaisiin käyttää yhteistyökumppani McLarenin 570S-mallin tekniikkaa sähköistämisen ja uusien keveiden materiaalien osalta.
Kuvat BMW

Lataushybridi i8 on tällä hetkellä BMW:n ”ykkössähköauto”. Kun 8-sarja on pian uudistumassa, ei BMW ole tekemässä Autocarin mukaan suoraa seuraajaa i8:lle. BMW ei ole vahvistanut asiaa.

Uusi superauto saisi toki inspiraationsa i8:sta, mutta siitä tulisi hinnaltaan kalliimpi ja totta kai myös suorituskykyisempi. Uusi auto olisi BMW:n suorituskykyisten M Performance -autojen kärkimalli.

BMW:n tuotekehityksestä vastaava johtaja Klaus Fröhlich vähintään vihjaa, että tällainen auto olisi tulossa.

“Jos olet insinööri, haluat kerran elämässäsi tehdä superurheiluaton. Mielestäni hybridiratkaisu mahdollistaisi sellaisen tekemisen. Erittäin tehokkaasta sähkömoottorista, hiilikuitukorista – kuten i8:ssa – ja hyvin suorituskykyisestä polttomoottorista pystyy järkevällä työllä yhdistelemään erinomaisen suorituskykyisen ja tehokkaan paketin”, Fröhlich sanoo sivustolle.

”Jos katsoo, millaisia superautoja esimerkiksi McLaren ja Ferrari ovat tekemässä vuoden 2020 jälkeen, ne ovat kaikki osaksi sähköisiä. Meillä on jo nyt lataushybrideissämme mahdollisuus käyttää sähkömoottoria, jossa on 99 hevosvoimaa ja vääntöä 250 Nm.”

Autocarin mukaan BMW:n uusi auto voisi tulla ulos vuonna 2023. Sen kori tulisi olemaan i8:n kaltainen kevyt hiilikuitukori, mutta sähkömoottorin kylkeen olisi tulossa paljon tehokkaampi bensiinimoottori kuin i8:n kolmisylinterinen, todennäköisesti V6. Tehoja autosta irtoaisi yli 700hv eli liki tuplasti verrattuna 369hv i8:aan ja enemmän kuin tulevaan M8:aan (620hv).

Fröhlichin mukaan parin vuoden kuluttua BMW:n sähkömoottorista irtoaakin hybridiin jo 197 hevosvoimaa ja vääntöä 512 Nm.

“Tämän sähkömoottorin yhdistäminen tehokkaaseen polttomoottoriin toisi autoon taatusti todella suorituskykyisen ja sporttisen fiiliksen. Ja sellainen sopisi täydellisesti M-brändiimme”, Fröhlich sanoo.

BMW i8:n hinnat Suomessa ovat selkeästi yli 150 000 euron, uusi superauto tulisi maksamaan takuulla kirkkaasti enemmän. Autocarin mukaan hinta voisi asettua jonnekin 200 000 euron tuntumaan. Jos auto tehdään, siitä tullee tiukasti rajoitettu erä, jotta se säilyttää eksklusiivisuutensa ja myös jälleenmyyntiarvonsa, mitkä ovat nykyisen i8:n heikkoja kohtia.

Julkaistu: 2.1.2019
2 kommenttia