Tuulilasi

BMW:n suunnittelujohtaja vihjaa uudesta 9-sarjasta


BMW:n suunnittelujohtaja Adrian van Hooydonk on vihjannut, että yhtiö aikoo tehdä uuden 9-sarjan luksus-coupen haastamaan Mercedes-Maybach S 600:aa.
Kuvat BMW

BMW haluaa jatkossa keskittyä tiukasti myös mallistonsa huippuun, 9-sarja on yksi osa tätä suunnitelmaa.

Hiljattain lanseerattu uusi 8-sarja tehtiin haastamaan Porsche 911 ja Mercedeksen S-sarja, mutta tulevaisuudessa suunnitelma kantaa vielä ylemmäs.

”Emme aio pysähtyä 8-sarjaan. Meidän tehtävämme on ideoida jopa enemmän, mitä yhtiö pystyy tekemään. Jos niin ei olisi, tilanteemme olisi hankala”, van Hooydonk sanoo.

”Tiimini katsoo jo vuoteen 2021 ja pidemmälle aina vuoteen 2030, meillä on todella paljon suunnitelmia ja ideoita.”

BMW tähtää entistä enemmän huippumallistonsa kehittämiseen. Hiljattain lanseerattu 8-sarjan coupe on ensimmäinen 8-sarjalainen sen jälkeen, kun sarjan tuotanto lopetettiin 1999. Ensi vuonna on tulossa lisää.

”Uusi 8-sarja oli vain alku kokonaan uudelle luvulle. Coupe on aina sellainen lähtöpotku seuraavan tason suunnittelulle”, van Hooydonk kertoo.

BMW onkin jo varannut itselleen tuotemerkit X9, iX9 ja i9, mikä viittaa siihen, että 9-sarjassa tullaan näkemään myös SUV sekä sähköversio.

”Sähköinen i-brändi on luonut meille paljon uusia mahdollisuuksia niin uusimman teknologian kuin uuden suunnittelunkin suhteen. Esimerkiksi i8 lataushybridi avasi meille sellaisia ovia, joiden emme edes tienneet olevan olemassa.”

Julkaistu: 23.8.2018