Tuulilasi

BMW pomo ärähtää: Vuoden 2020 päästötavoitteet maksavat autonvalmistajille miljardeja


BMW:n toimitusjohtaja Norbert Reithofer kertoo, että vuoden 2020 päästötavoitteet tulevat maksamaan yritykselle miljardeja. Merkki kuitenkin uskoo selviävänsä kovista tavoitteista.
Kuvat BMW Group

BMW on vähentänyt mallistonsa CO2-päästöjä jo 30 prosentilla 133 grammaan vuodesta 1995. Reithoder kuitenkin kertoo, että viimeiset 33 grammaa tulee olemaan kaikista kalleimmat. 100 gramman hiilidioksidipäästöt tarkoittavat, että koko malliston tulee kuluttaa keskiarvona vain 4 litraa sadalla.

Reithofer ärähtää ranskalaisille automerkeille Automotive News Europen haastattelussa, sillä he tekevät vain itselleen hallaa, kun haluavat koko ajan alhaisempia päästöarvoja. Tiukat päästörajat pakottavat premium-merkkejä tekemään pienempiä autoja, jotka taas syövät ranskalaismerkkien markkinoita.

Reithofer paljastaa myös mielenkiintoisen ajatusmallin BMW:n strategiasta. BMW on ollut jo kymmenen vuotta Euroopan myydyin premium-merkki, mutta kilpailu Audi ja Mercedesin välillä käy kovempana kuin koskaan.

BMW saattaakin jättää kilpailun myydyimmästä premium-merkistä Euroopassa sikseen, koska se ei ole taloudellisesti kannattavaa. On fiksumpaa myydä enemmän autoja helpommilla markkinoilla, kuten Kiinassa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 8.7.2014