Tuulilasi

BMW päivitti 4-sarjan mallit − erotatko vanhan uudesta?


BMW on julkistanut faceliftatut mallit 4-sarjan Coupesta, Cabrioletista, Gran Coupesta sekä M4:sta. Uudistukset ovat kokonaisuudessaan melko vähäisiä.
Teksti Max Lange
Kuvat BMW

4-sarjan päivitys saapui verrattain myöhään, sillä 3-sarjaan tehtiin vastaava uudistus jo kesällä 2015. Ulkoisesti 4-sarjan tärkeimmät uudistukset liittyvät etu- ja takavaloihin, jotka ovat saaneet uudet led-kuviot. Lisäksi autoon tarjotaan paria uutta ulkoväriä.

Ohjaamossa uudistukset ovat myös todella kevyitä. BMW kertoo, että he ovat parantaneet ohjaamon laatuvaikutelmaa aiemmasta. Mittaristoon on nyt tarjolla täysin digitaalinen monitoiminäyttö Audin Virtual Cockpitin tapaan. Myös iDrive on uusittu tuoreimpaan versioonsa.

Uudistusten vähäisyydestä kertoo etenkin se, että BMW on luonut lehdistötiedotteeseensa erilliset kuvat, jotka osoittavat visuaalisesti, missä uudistukset todella ovat. Niihin todella tarvitaan suurennuslasia.

BMW on onneksi tehnyt muutoksia myös pinnan alle. Baijerilaiset ovat jäykentäneet 4-sarjan Coupen ja Gran Coupen jousitusta aiemmasta. BMW lupaa, että tämä parantaa ajotuntumaa mukavuuden kärsimättä. Muutoksia on tehty sekä perusjousitukseen että lisävarusteisiin M-sport- ja Adaptive-jousituksiin.

BMW on myös omien sanojensa mukaan parantanut mallien ohjaustuntoa sekä ohjauksen suuntavakautta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 17.1.2017