Tuulilasi

BMW nimitti uuden pääjohtajan – nykyinen epäonnistui pahasti tehtävässään

BMW nimitti uuden pääjohtajan – nykyinen epäonnistui pahasti tehtävässään
55-vuotias Oliver Zipse on nimitetty BMW:n uudeksi pääjohtajaksi. Hänen pääjohtajakautensa alkaa 16. elokuuta, kun nykyinen pääjohtaja Harald Krüger saa astua syrjään.
Kuvat All Over Press

Krügerin aikakaudella BMW menetti Mercedekselle asemansa myydyimpänä premium-brändinä. Lisäksi se jäi pahasti Teslan jalkoihin premium-sähköautojen markkinoilla. Premium-sähköautojen markkinoilla BMW oli aikainen johtotähti, mutta menetti asemansa, kun sen kalliin kaupunkiauton i3:n myynti sakkasi rajusti.

Zipse tuli BMW:lle harjoittelijaksi jo 1991. Sen jälkeen hän on toiminut brändi- ja tuotantostrategisena johtajana, BMW:n Oxfordin tehtaan johtajana ja viimeksi tuotanto-osaston hallituksen jäsenenä.

BMW:llä ei oltu tyytyväisiä Krügerin aikaansaannoksiin, yhtiö uskoo vahvasti nousevansa jälleen Mercedeksen ohi Zipsen komennossa.

”Oliver Zipse on päättäväinen strategi ja analyyttinen johtaja. Hän tuo meille tuoretta näkemystä ja pystyy muotoilemaan asemamme uudelleen koko ajan muuttuvassa liikkumisen tulevaisuudessa”, sanoo BMW:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Norbert Reithofer.

Harald Krüger suhtautui penseästi etenkin hieman edullisempien sähköautojen valmistamiseen. Niinpä BMW menetti lahjakkaita sähköautoasiantuntijoita kilpailijoilleen; Christian Sengerin Volkswagenille ja Markus Duesmannin Audille.

(Lähde: Reuters)

Julkaistu: 19.7.2019
4 kommenttia