Tuulilasi

BMW:n uusi 8-sarjalainen tulossa marraskuussa – V8:sta 530 hevosvoimaa


BMW tekee uuden 8-sarjalaisen, joka on ensimmäinen kokonaan uusi 8-sarjan auto 20 vuoteen. 8-sarja oli Bemarin lippulaiva parikymmentä vuotta sitten, mutta sen tuotanto lopetettiin 1997, minkä jälkeen lippulaivalippua on liehuttanut 6-sarja. Nyt 8-sarja tulee taas.
Kuvat BMW

BMW haluaa kohottaa luksuscoupensa profiilia kilpaillakseen entistä paremmin arkkivihollisen Mercedeksen S-sarjan coupen kanssa. Auto tullee esille marraskuussa.

Euroopassa 8-sarjan autoon tulee uusi 530-hevosvoimainen V8-bensamoottori ja kuusisylinterinen 3,0-litrainen diesel, josta lohkeaa 320 hepoa.

Bensaversio kiihtyy nollasta sataan 3,7 sekunnissa, diesel 4,9 sekunnissa. BMW:n mukaan coupesta tulee 4,843 metriä pitkä, 1,902 metriä leveä, korkeutta on puolestaan 1,341 metriä, akseliväli on 2,822 metriä.

Hitaissa vauhdeissa aktiiviohjaus varioi takapyörien ohjausta etupyöriin verrattuna 2,5 astetta eri suuntaan, kun taas kovemmilla vauhdeilla etu- ja takapyörien suunta on luonnollisesti sama.

Kuljettajaan eteen tuulilasiin heijastuva näyttö on vakiona, se näyttää nopeuden, nopeusrajoitukset, navigaation sekä kaikki varoitukset avustusjärjestelmistä. Siitä näkee myös puhelutiedot sekä infotainment-tiedot. BMW:n pimeäajoa parantava Night Vision on lisävaruste.

Autosta nähtiin jo konseptiversio Genevessä maaliskuussa nimellä BMW Concept M8 Gran Coupe., mutta tuotantoautoon on tulossa hieman muutoksia siihen verrattuna. Jämme odottamaan, millaisia.

Julkaistu: 16.6.2018