Tuulilasi

BMW:n pääjohtaja astumassa syrjään

Bloombergin mukaan BMW:n pääjohtaja Harald Krüger ei ole käytettävissä seuraavalle viisivuotiskaudelle, kun hänen pestinsä päättyy ensi keväänä.
Kuvat All Over Press

BMW tiedotti asiasta tänään.

”Harald Krüger kertoi johtokunnallemme tänään, ettei hän aio jatkaa enää toista kautta nykyisessä virassaan, kun hänen sopimuksensa päättyy 30. huhtikuuta 2020”, yhtiö tiedotti.

53-vuotias Krüger on johtanut BMW:tä vuodesta 2015, jolloin hänestä tuli kaikkien aikojen nuorin ison autonvalmistajan pääjohtaja. BMW:n mukaan johtokunta kokoontuu pohtimaan hänen seuraajaansa 18. heinäkuuta.

”BMW on ollut ammatillinen kotini jo 27 vuotta. Neljän pääjohtajavuoden jälkeen haluan vielä etsiä uusia haasteita ja projekteja”, Krüger itse tiedotti.

Bloomberg uutisoi keväällä, että BMW:n johtokunnassa oli erimielisyyttä siitä, oliko Krüger alun perin oikea valinta pääjohtajaksi vai ei.

Handelsblattin mukaan kovimmat ehdokkaat hänen työnsä jatkajaksi ovat 59-vuotias nykyinen kehitysjohtaja Klaus Fröhlich sekä 55-vuotias tuotantojohtaja Oliver Zipse. Molemmat istuvat BMW:n hallituksessa.

Julkaistu: 5.7.2019
2 kommenttia