Tuulilasi

BMW:n autoissa tulipaloja Koreassa – sama ongelma myös Euroopassa?


BMW:n Etelä-Korean yksikkö on pyytänyt anteeksi alkuvuoden aikana sattuneita 27 tulipaloa autojensa moottoreissa, mikä on johtanut jopa hallituksen tutkintaan.
Kuvat BMW

BMW kertoo kutsuvansa takaisin 106 000 dieselautoa maassa elokuusta alkaen. BMW:n mukaan vika on pakokaasujen takaisinkierrätysjärjestelmässä.

”Pyydämme anteeksi, että nämä hiljattain sattuneet tulipalot ovat aiheuttaneet huolta ja epävarmuutta sekä asiakkaillemme että hallitukselle”, sanoo BMW:n Etelä-Korean johtaja Kim Hyo-joon.

BMW kertoo kuulleensa viasta jo vuonna 2016, mutta löytäneensä sen todellisen syyn vasta kesäkuussa.

Etelä-Korean ongelmien vuoksi BMW on julkistanut Euroopassa ”teknisen kampanjan” viitaten siihen, että sama ongelma voisi olla myös täällä.

Etelä-Korean liikenneministeriö on yrittänyt saada BMW:tä avustamaan tutkimuksia, mutta tarvittavia dokumentteja ei ole sen mukaan toimitettu. Tutkimukset aloitettiin jo kesällä 2016. Viime viikolla liikenneministeri Kim Hyun-mee kertoi, että asia tutkitaan perin pohjin, eikä ole laisinkaan mahdotonta, että asiasta väännetään vielä lakituvassa.

13 eteläkorealaista BMW:n omistajaa on nostanut joukkokanteen yhtiötä vastaan, ja he vaativat noin 4500 euron suuruista korvausta BMW:ltä. Kanteen nostajien mukaan he eivät tulipalojen pelossa uskalla ajaa enää autoillaan.

Julkaistu: 7.8.2018