Tuulilasi

BMW myöntää: ”Arvioimme sähköautojen mahdollisuudet väärin”

BMW myöntää: ”Arvioimme sähköautojen mahdollisuudet väärin”
BMW myöntää tehneensä virhearvioita sähköautojen tulevaisuuden suhteen. Nyt BMW panostaa rajusti mallistonsa sähköistämiseen.

BMW:n sähköautot kulkevat ”i”-alabrändin alla. Yhtiön sähköautojen johtajan Dirk Arnoldin mukaan alkuperäinen idea oli, että BMW pystyisi tähän mennessä tekemään enemmänkin kuin i3- ja i8-mallit.

”Se oli alkuperäinen suunnitelmamme. Aloitimme i3:lla, meidän oli tarkoitus oppia siitä. Kaikki ovat kuvitelleet viime vuosien aikana tietävänsä, mitä markkinoilla tapahtuu 2021 ja sen jälkeen, mutta se on vain ennustamista. Kukaan ei vielä tiedä. Jos osaisimme ennustaa, kaikki voittaisivat lotossa”, Arnold kertoi Frankfurtin autonäyttelyssä.’

Arnoldin mukaan oli yllätys BMW:lle, että valtiot eivät ole lähteneet aiemmin tukemaan sähköautojen tuotantoa. Hän myöntää BMW:n tehneen hätäisiä johtopäätöksiä.

”Nyt olemme taas oikeilla raiteilla sähköautosuunnitelmiemme kanssa. Myönnän, että teimme virhearvion. Nyt tulemme tekemään joka vuosi vähintään yhden uuden sähköauton. I-brändimme valikoima tulee kasvamaan lähivuosina merkittävästi.”

Julkaistu: 13.9.2017
1 kommentti