Tuulilasi

BMW M rakentamassa mystistä urheiluautoa: ”Jotakin poikkeuksellista teemme”

BMW M rakentamassa mystistä urheiluautoa: ”Jotakin poikkeuksellista teemme”
BMW:n suorituskykyisten autojen M-divisioona ei ole rakentanut erillistä yksittäistä urheiluautoa sitten vuoden 1981, kun se teki legendaarisen M1:n. Nyt jotakin vastaavaa on tekeillä.
Julkaistu: 15.9.2019

BMW M:n johtaja Markus Flasch vahvisti asian Top Gearille. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään hyperauto, joka haastaisi Mercedes-AMG:n Onen, mutta siitä voisi tulla haastaja Mercedes AMG:n GT-urheiluautolle.

”Meillä on olemassa hyvin konkreettiset suunnitelmat. On kiehtova idea antaa osaaville insinööreillemme tällainen tehtävä. Vuosi 2019 on ollut M:lle vahva, teemme myyntiennätyksemme. Brändimme ei kuitenkaan tarvitse mitään hyperautoa. En vielä itsekään tiedä, mitä me olemme lopulta tekemässä, mutta jotakin poikkeuksellista teemme”, Flasch sanoo.

On hyvin todennäköistä, että urheiluautosta tulee joko täyssähköinen tai hybridi. Top Gearin mukaan BMW M julkistaa suunnitelmansa melko nopeasti. Frankfurtin autonäyttelyssä nähtiin Vision M Next -konseptiauto, josta kaavaillaan i8:n korvaajaa tuotannossa. Se voisi hyvinkin olla aihio, jonka pohjalta BMW M alkaa urheiluautoaan rakentaa. On hiukan erikoista, että i8:sta ei koskaan tehty M-versiota.

”On totta, ettemme ole koskaan työstäneet i8:aa. Olemme kuitenkin jatkuvassa keskusteluyhteydessä i- ja M-divisioonien kanssa, mikään ei ole poissuljettua. Välillämme ei ole mitään skismaa todellakaan. Mietimme jatkuvasti asioita yhdessä, Flasch sanoo.

Toisten huhupuheiden mukaan Vision M Next tulisi tuotantoon vuonna 2022 ja mallin nimeksi tulisi i12.

1 kommentti