Tuulilasi

BMW luovii muuttumassa maailmassa - joka mallista sähkö- ja polttomoottoriversio

BMW luovii muuttumassa maailmassa - joka mallista sähkö- ja polttomoottoriversio
BMW on kertonut suunnitelmistaan tehdä jatkossa jokaisesta automallistaan sekä polttomoottoriversio että sähköversio. Näin se haluaa vahvistaa selustansa koko ajan muutoksen myllerryksessä olevilla automarkkinoilla.

BMW:n mukaan se haluaa mallistoonsa 25 sähköistettyä autoa vuoteen 2025 mennessä, niistä 12 tulee olemaan täyssähköisiä. Yhtiön mukaan sähköautojen ja hybridien myynti voisi kattaa parhaimmillaan maailmanlaajuisesti 25 % brändin kokonaismyynnistä, joten se satsaa edelleen vahvasti myös polttomoottoriautoihin.

“Trendiä kohti sähköistymistä ei voi enää kääntää toiseen suuntaan. Sähköautojen tunkeutuminen markkinoille tulee olemaan hyvin monimuotoista, etenkin eri puolilla maailmaa”, sanoo BMW:n hallituksen jäsen Dr. Ian Robertson Car Advicen mukaan.

”Uskomme, että kuluttajat tulevat jatkossakin hyvin pitkään vaatimaan hyvin erilaisia moottorivaihtoehtoja. Autoteollisuuden koko ajan kasvava haaste on löytää oikea tasapaino sähköautojen ja polttomoottoriautojen suhteen, samalla myös eri maiden erilainen lainsäädäntö tulee osaltaan määrittelemään vaatimuksia eri maissa.”

”Euroopassa uusi 2020 voimaan tuleva päästöraja henkilöautoille on 95 grammaa hiilidioksidia kilometriä kohden. Kiinassa taas ollaan sähköistymässä erityisen voimakkaasti. Yhdysvalloissa näemme sähköautojen suurimman markkinapotentiaalin olevan itä- ja länsirannikoilla”, Robertson sanoo.

Julkaistu: 5.12.2017
Kommentoi »