Tuulilasi

BMW liittyi bussikerhoon: 7-hengen tila-auto ja etuveto samassa paketissa


BMW julkisti 2-sarjan Active Tourerista seitsenpaikkaisen Gran Tourer -version. Ulkoisesti malli muistuttaa pienempää sisartaan, mutta on valtava loikka BMW:n perinteisestä mallistosta.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat BMW

Gran Tourer on 21 cm pidempi ja 5 cm korkeampi kuin Active Tourer. Iso osa kasvusta on tapahtunut akseleiden välissä (11 cm), tosin uutuus ei ole Active Toureria leveämpi.

Auton sisällä ohjaamo on identtinen pienemmän sisarmallin kanssa. Tavaratila on BMW:ksi melkoinen, sillä perusasennossaan takimmainen rivi alhaalla kontti vetää 645 litraa. Kun myös keskimmäinen rivi on kaadettuna, on kokonaistilavuus hulppeat 1 905 litraa.

Moottorivalikoima on tuttu Active Tourerista. 2-sarjan Gran Toureriin on tarjolla hieman eksoottisempi varuste tila-autoksi, eli xDrive-neliveto. Neliveto on paritettu ainoastaan kaksilitraisen dieselin kaveriksi, joka on toistaiseksi jäämässä tehokkaimmaksi moottorivaihtoehdoksi Euroopassa.

Gran Tourer esitellään maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä ja rantautuu Suomeen kesällä. BMW 2-sarjan Active Tourer on puolestaan juuri saapunut Tuulilasin kestotestiin.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 11.2.2015