Tuulilasi

BMW kumoaa väitteet kartelliepäilyistä ja liian pienistä Adblue-tankeista

1


BMW kumoaa väitteet kartelliepäilyistä ja liian pienistä Adblue-tankeista

BMW kieltää tiedotteessaan väitteet liian pienestä Adblue-tankista. Baijerilaismerkin mukaan sen autot täyttävät kaikki päästörajat.
Teksti Max Lange
Kuvat BMW

Saksassa ja EU:ssa on viime päivinä noussut kohu mahdollisesta autonvalmistajien välisestä kartellista, jossa valmistajat olisivat sopineet keskenään dieselautojen Adblue-tankkien koosta, kulutuksesta ja hinnoista.

Asiantuntijoiden mukaan saksalaisvalmistajien autojen Adblue-tankit ovat liian pieniä, jotta SCR-järjestelmät leikkaisivat tehokkaasti hiukkaspäästöjä.

Kartelliepäilyyn on liitetty VW, Audi, BMW ja Daimler. Nämä valmistajat olisivat Spiegelin tietojen mukaan sopineet 2000-luvun alkupuolella keskenään, että dieselautoihin asennetaan pienemmät Adblue-tankit isompikokoisten sijaan.

BMW on kuitenkin nyt kiistänyt väitteen, että sen Euro 6 -dieselautojen Adbluen kulutus olisi liian pientä. BMW mukaan merkin päästöjenleikkausteknologia ei vaadi runsasta Adbluen käyttöä, koska päästöjä leikataan myös muin menetelmin.

BMW on myös ilmoittanut kutsuvansa Euro 5 -dieselautoja vapaaehtoiseen huoltotoimenpiteeseen, jossa ohjelmistollisesti parannetaan Euro 5 -dieseleiden päästöjä. Tällä pyritään vaikuttamaan mahdollisiin Saksassa voimaanastuviin kaupunkien ajokieltoihin.

Julkaistu: 24.7.2017