Tuulilasi

BMW julkisti seuraavan sukupolven moottorit – ensimmäisenä uuteen 5-sarjaan


Uudet Efficient Dynamics -moottorit tuovat tuttuun tapaan parannuksia polttoaineen kulutukseen sekä aiempaa sivistyneeseen käytökseen.
Teksti Max Lange
Kuvat BMW

Tuoreet padat ovat uudistettuja versioita BMW:n kolmi- ja nelisylinterisistä moottoreista. Ne voidaan asentaa edelleen joko poikittain tai pitkittäin riippuen automallista. Moottorit jakavat edelleen keskenään modulaarisen rakenteensa ja 500 cm3 sylinteritilavuutensa.

Jokaisen moottorin kulutuksen kerrotaan parantuneen noin 5 prosentilla. Samalla kuitenkin teho- ja vääntölukemat ovat nousseet hieman. Nelisylinterisiin dieselmoottoreihin tuodaan myös kaksiosainen turboahtaminen, jotta moottorin reagointia saadaan parannettua aiemmasta.

BMW ei ole paljastanut, milloin uudistetut polttomoottorit tuodaan markkinoille. On kuitenkin suuri todennäköisyys, että syksyllä julkistettava seuraavan sukupolven 5-sarja saa nauttia ensimmäisenä uusista koneista.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 29.7.2016