Tuulilasi

BMW julkisti etuvetoisen 1-sarjan sedanin – ei toistaiseksi ole tulossa SuomeenBMW julkisti etuvetoisen 1-sarjan sedanin – ei toistaiseksi ole tulossa Suomeen

BMW on julkistanut yhteistyössä kiinalaisen Brilliancen kanssa 1-sarjan sedanin, joka on tarkoitettu toistaiseksi vain Kiinan markkinoille.
Teksti Max Lange
Kuvat BMW

Uutuus on mielenkiintoinen lisä BMW:n mallistoon, sillä sen suosittuja kilpailijoita ovat Mercedes-Benz CLA sekä Audi A3 Sedan. Uusi 1-sarjan sedan perustuu BMW:n etuvetorakenteeseen, eikä sillä ole teknisesti mitään tekemistä viistoperäisen 1-sarjan kanssa.

BMW:n ratkaisu pitää 1-sarjan sedan toistaiseksi vain Kiinan yksinoikeutena on pieni yllätys. Vaikka sedanit ovat menettäneet suosiotaan Euroopassa, on tällaisille autoille kuitenkin vielä kysyntää. Sekä CLA että A3 sedan ovat molemmat varsin tuttuja näkyjä Suomenkin tiestöllä.

1-sarjan sedan on kehitetty kokonaan Kiinan markkinat mielessä, ja esimerkiksi auton kehitystyössä ovat auttaneet myös kiinalaiset insinöörit. Esimerkiksi alustan hienosäädössä on hyödynnetty paikallisen tiestön erityispiirteitä.

Ulkoisesti uutuus poikkeaa BMW:n perinteisistä sedaneista sen etuvetorakenteen takia. Autossa ei ole BMW:n perinteistä takavetoisen auton sivulinjaa, vaan yleisilme on huomattavasti tavanomaisempi.

Mallin lanseerauksesta esimerkiksi Eurooppaan ei tällä hetkellä ole lisätietoja.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 18.7.2016