Tuulilasi

BMW ja Mercedes suosivat yhä selkeämpiä linjoja suunnittelussaan

BMW ja Mercedes suosivat yhä selkeämpiä linjoja suunnittelussaan
Autojen suunnittelu on nykyisin monesti hyvinkin luovaa. Uudet teknologiat antavat suunnittelijoille mahdollisuuksia kaikenlaisiin ratkaisuihin. Monesti ne menevätkin jo yli hilseen kaarineen ja kurveineen, sillä kukaan ei halua näyttää tylsältä.
Kuvat Mercedes

BMW ja Mercedes ovat ottaneet linjan, jonka mukaan tulevissa suunnittelutöissä pyritään yhä minimalistisempaan suunnitteluun ja vähentämään turhia linjoja.

Daimlerin pääjohtaja Dieter Zetsche kertoi Automotive Newsille, että Mercedes aikoo vähentää aggressiivisia suunnittelulinjoja uusissa autoissaan. Hän käyttää esimerkkinä uutta A-sarjaa.

”Edellisen sukupolven A-sarja oli muotoilultaan aika hermostunut ja äänekäs. Mutta silloin pyrimmekin saamaan huomiota. Nyt on aika mennä eteenpäin. Kuten pääsuunnittelijamme Gorden Wagener sanoo: jos pidät siitä, ota kuitenkin yksi linja pois. Jos yhä pidät siitä, ota toinen”, Zetsche sanoi.

 Mercedeksen mukaan sen A-sarjan suosion syy on nimenomaan pelkistetyn selkeissä linjoissa.

”Monen autonvalmistajan suunnittelussa on vain linjoja ja kurveja toisensa perään. Sellainen näyttää hyvin aggressiiviselta, mutta sinulle tulee helposti fiilis, ettet halua edes koskea siihen. Tulee tunne, että siihen koskemalla voi melkein satuttaa itsensä”, sanoo Mercedeksen ulkoasujohtaja Robert Lesnik.

Kaikki eivät ole samaa mieltä, esimerkiksi Lexus, Cadillac ja Acura tuntuvat pitävän hyvinkin monimuotoisista linjoista suunnittelussaan.

BMW on kuitenkin samaa mieltä kuin Mercedes.

”Me yritämme siistiä kaikki mahdolliset linjat. Autojemme linjat ovat tulevaisuudessa yhä terävämpiä ja tarkempia”, sanoo BMW:n suunnittelujohtaja Adrian van Hooydonk.

Julkaistu: 24.3.2018
Kommentoi »