Tuulilasi

BMW ja Daimler yhdistämässä voimansa Uberia vastaanBMW ja Daimler yhdistämässä voimansa Uberia vastaan

Saksalaiset Daimler ja BMW ovat yhdistämässä voimansa DriveNow ja Car2Go palvelunsa. Molemmat tarjoavat ihmisille autoja lyhytaikaisesti vuokralle yhteiskäyttöön.
Kuvat All Over Press

Molemmissa sovelluksissa on sama periaate. Auton löytää applikaatiolla ja sen voi käytännössä jättää mihin tahansa, mistä seuraava asiakas jatkaa matkaansa tarpeen tullen.

Drive Now´n partneriyrityksen, autovuokraamo Sixtin, toimitusjohtaja Erich Sixt vihjaa, että automerkit lähtisivät yhteistyöhön päihittääkseen kuljetuksia tarjoavan Uberin.

”Viimeksi sanoin tästä aiheesta, että yhteistyötä ei ole näköpiirissä, nyt sanon vain, etten voi kommentoida asiaa. Lausuntoni on nyt kovin erilainen ja siihen on syynsä, me emme voi kuitenkaan vaikuttaa siihen, toteutuuko yhteistyö vai ei”, Sixt sanoi Automotive Newsin mukaan.

Aikaisemmin Sixt on sanonut, että heidän omistamansa puolikkaan arvo DriveNow´sta on noin 500 miljoonaa euroa.

Car2Go ja DriveNow eivät halunneet kommentoida asiaa.

Palvelut ovat erittäin suosittuja suurissa kaupungeissa kuten Lontoossa, Frnakfurtissa, Berliinissä ja Milanossa, myös Helsingissä toiminta on käynnistynyt lupaavasti.

Kyselytutkimuksen mukaan Lontoossa yli 30 % BWW:n DriveNow-palvelua kokeilleista myi oman autonsa, vain 20 % sanoi pitävänsä silti varmasti oman autonsa.

Julkaistu: 17.8.2017