Tuulilasi

BMW ja Daimler vahvaan yhteistyöhön

BMW ja Daimler ovat sopineet uudesta yhteistyömallista autonomisten autojen kehitystyössä. Kahden autojätin 1200 insinööriä lyövät viisaat päänsä yhteen kehittääkseen nelostason autonomisia ratkaisuja kuten erilaisia avustinjärjestelmiä, automaaattiajamista maanteillä ja automaattiparkkeerausta.
Kuvat BMW

Autonomisen ajamisen tasot on luokiteltu asteikolla 1-5, viitonen tarkoittaa autoa, jossa ei ole rattia ja polkimia.

”Tulemme keskustelemaan jatkossa myös tätäkin laajemmasta yhteistyöstä, haluamme tuoda autonomisen ajamisen myös kaupunkeihin ja keskustoihin”, BMW kommentoi yhteisessä tiedotteessa.

Daimlerin ja BMW:n mukaan kehitystyön hedelmät on tarkoitus saada valmiiksi autoihin vuonna 2024. Yhteistyö ei tule olemaan vain kahdenkeskistä, siihen halutaan mukaan muitakin mahdollisia autonvalmistajia ja teknologiakumppaneita. Työn tuloksia ei pidetä piilossa vaan niitä halutaan tarjota lisenssillä myös muille autonvalmistajille.

Tiistaina BMW ja Daimler liittyivät yhdeksän muun yrityksen (Audi, Baidu, Continental, Fiat Chrysler, Here Technologies, Infineon, Intel, Volkswagen ja Aptiv) lisäksi yhteisöön, jonka tarkoituksena on saada aikaiseksi mustaa valkoisella vahvoin todistusaineistoin siitä, että autonomiset autot ovat oikeasti turvallisempia kuin ihmisen ajamat autot. Raportti on tarkoitus julkistaa muutaman kuukauden sisällä.

Julkaistu: 5.7.2019
Kommentoi »