Tuulilasi

BMW ei usko vain autojen myyntiin: "Kasvu tulee muista palveluista"


BMW lanseeraa pysyvän autojen yhteiskäyttöpalvelun Kiinassa ensi kuussa. Palvelun autoina käytetään yhtiön i3-sähköautoa.
Kuvat BMW

ReachNow-palvelu on jo toiminnassa Yhdysvalloissa, nyt BMW laajentaa sen Kiinan Chengduun.

BMW kertoo, että sen palvelu Euroopassa on tavoittanut jo miljoona asiakasta, kun yhteistyössä autovuokraamo Sixtin kanssa toteutettu ReachNow löysi 2015 puoli miljoonaa asiakasta. Yhtiön mukaan palvelu on kääntynyt taloudellisesti kannattavaksi.

Kiinan hallitus haluaa rajoittaa yksityisautojen hankintaa, joten BMW haluaa iskeä tähän markkinarakoon.

”Tulevaisuuden kasvu ei tule yksin autojen valmistamisesta ja myynnistä vaan myös muista palveluista. Pyrimme etsimään koko ajan uusia ratkaisuja ja palvelumuotoja auton omistamisen rinnalle”, sanoo BMW:n kaupunkiliikenteen manageri Thiemo Schalk.

Chengdun palvelu käsittää alkuvaiheessa 100 autoa. Verrattuna Pekingissä tehtyyn pilottikokeiluun, uutuutena on se, että Chengdussa autoa ei tarvitse palauttaa palvelupisteeseen vaan sen voi parkkeerata mihin tahansa, kun käyttö päättyy.

Juuri tämä on ollut vastaavien palvelujen pullonkaula kaupungeissa, missä parkkitilaa on vähän.

”Tästä asiasta ei tehty mitään ongelmaa. Meille tuli todella sellainen tunne, että Chengdun kaupunki todellakin halusi tämän palvelumme heille”, Schalk sanoi.

(Lähde: Automotive News)

Julkaistu: 24.11.2017