Tuulilasi

BMW ei halua kiirehtiä autonomisen auton kanssa - kilpailijat karkaavat?

BMW ei halua kiirehtiä autonomisen auton kanssa - kilpailijat karkaavat?
Kun kilpailijat Audi ja Cadillac kiirehtivät autonomisia autojaan, BMW ottaa rauhallisemmin.
Kuvat

BMW:n varajohtaja Klaus Büttner kertoi lehdistötilaisuudessa, että he keskittyvät nyt testaamaan erilaista teknologiaa hyvin huolellisesti luodakseen erittäin nopean auton, jossa on mahdollisimman turvalliset autonomiset ominaisuudet.

BMW:n autonomia ei ole valmis kuin aikaisintaan 2021, joten se tulee olemaan kilpailijoitaan perässä.

Audin uudessa A8:ssa on jo Traffic Jam Pilot, mutta kuljettaja joutuu olemaan tarkkana ottaakseen auton ohjat tarvittaessa. Pilotti toimii vain ajettaessa alle 60 km/h – ja sitä saa käyttää vain paikallisten viranomaisten hyväksymillä tieosuuksilla.

Cadillacilla puolestaan on oma Super Cruise vuoden 2018 CT6:ssa. Tälläkin autolla kuljettaja voi joillakin teillä jättää ohjaamisen autoille.

”Haluamme odottaa niin kauan, että oma systeemimme toimii 120 km/h nopeuksissa ja pystyy suoriutumaan esimerkiksi kaistanvaihdoista itsenäisesti. Siirtyminen tähän kolmostason autonomiaan on valtava teknologinen hyppäys”, Büttner sanoi.

BMW kehittää systeemiään yhdessä Intelin, Delphin, Continentalin, Magnan ja FAC:n kanssa.

”Yhteistyö on strategiamme ydin. Meidän on kyettävä asettamaan uudet standardit tälle tekniikalle, mutta varmistettava samalla, että turvallisuus taataan. Haluamme yhteisyöllä myös jakaa kustannuksia ja painaa ison jalanjäljen autonomiseen ajamiseen”, Büttner sanoo.

(Lähde: Automotive News)

Julkaistu: 29.10.2017
Kommentoi »