Tuulilasi

BMW aikoo rahoittaa sähköautonsa luksusautojen myynnilläBMW aikoo rahoittaa sähköautonsa luksusautojen myynnillä

BMW:n i3-sähköauto myi Yhdysvalloissa parhaiten vuonna 2015, mutta silloinkin myynti oli vain 11 000 autoa. BMW aikoo panostaa ensi vuonna rajusti sähköautojensa ja lataushybridiensä myyntiin.
Kuvat BMW

Tavoitteena on lisätä myyntiä maailmanlaajuisesti 50 %. Bloombergin mukaan se tarkoittaisi noin 150 000 sähköauton myyntiä 2018. BMW:n mukaan tavoitteen toteutuminen nostaisi sen sähköautomarkkinoilla kilpailijoidensa Mercedeksen ja Jaguarin edelle.

”Tulemme tekemään kaikkemme myynnin nostamiseksi näihin lukemiin. Kilpailu kovenee koko ajan ja meidän on pysyttävä siinä mukana, mieluummin muiden edellä”, BMW:n kehitysjohtaja Klaus Fröhlich sanoi.

Alan ongelma on edelleen akkujen kalleus. Vuoteen 2025 mennessä BMW:ltä on tulossa peräti 12 täyssähköistä mallia. BMW:n strategiana on rahoittaa sähköautojen tuotanto kalleimpien luksusmalliensa X7 SUV:n ja 8-sarjan myynnillä.

”Tavoitteemme on kasvattaa luksussegmentin autojemme myyntiosuutta merkittävästi lähivuosina. Tulemme laajentamaan tämän segmentin tarjontaamme jo 2018”, BMW:n pääjohtaja Harald Krüger kertoi.

”Meidän on kyettävä parantamaan kannattavuuttamme ja pidettävä hinnat hyväksyttävällä tasolla paneutumalla erittäin tarkasti kulurakenteisiimme”, kehitysjohtaja Fröhlich lisäsi. 

Julkaistu: 7.12.2017