Tuulilasi

BMW 3-sarjan Gran Turismo päivittyy – tarjolle uusia moottoreitaBMW 3-sarjan Gran Turismo päivittyy – tarjolle uusia moottoreita

BMW on julkistanut faceliftatun version vuonna 2013 lanseeratusta 3-sarjan Gran Turismosta. Uudistus on merkille tuttuun tapaan varsin kevyt.
Teksti Max Lange
Kuvat BMW

3-sarjan Gran Turismo on ollut mallisarjan outolintu. Auton muodot jakavat vahvasti mielipiteitä, ja sen määrittäminen on edelleen kovin vaikeaa.

GT on 3-sarjan malleista selkeästi kookkain, se on peräti 195 mm pidempi kuin Sedan tai Touring. Iso osa tästä tulee akselivälistä. 3-sarjan GT uhkaa tiloiltaan itse asiassa 5-sarjaa, vaikka tekniikaltaan se vastaa 3-sarjaa.

Faceliftatun mallin tärkeimmät uudistukset ulkopuolella sijaitsevat etupuskurissa ja ajovaloissa. Silti uudistuksen erottamiseen vanhasta mallista tarvitaan lähes tulkoon suurennuslasia. Ajovalot ovat jatkossa vakiona LED-malliset.

Samoin kuin viime 3-sarjan faceliftissä, on Gran Turismossa ohjaamon laatuvaikutelmaa pyritty parantamaan mm. lisääntyneellä kromin käytöllä. Yleisilmeeltään kabiini on pysynyt kuitenkin pääosin ennallaan.

Uusimmasta 7-sarjasta tuttu BMW Navigation System Professional on nyt tarjolla ensimmäistä kertaa baijerilaisten keskiluokan automallissa. Järjestelmä omaa BMW:n uusimman multimediajärjestelmän käyttölogiikan.

Moottoripuolella tarjolla on merkin uuden sukupolven bensiinimoottoreita. Kaikissa moottoreissa on nyt turboahdin ja kulutuslukemat ovat BMW:n mukaan tippuneet mallista riippuen 14 prosentilla edeltäjään nähden.

Tarjolla on kolme täysin uutta bensiinimoottoria ja viisi dieselmoottorivaihtoehtoa. Tarjolla on halukkaille myös xDrive-neliveto.

Uudistetun 3-sarjan Gran Turismon luovutukset alkavat syyskuussa 2016.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 1.6.2016