Apu

Black Widow sai vihdoin oman elokuvansa: vauhdikas toimintatrilleri ei petä

Black Widow sai vihdoin oman elokuvansa: vauhdikas toimintatrilleri ei petä
Supersankarijoukko Avengersin salaperäinen salamurhaaja- ja vakoojajäsen Natasha Romanoff eli Black Widow sai vihdoin oman elokuvan.
Julkaistu: 9.7.2021
Marvel Cinematic Universen (MCU) suuri Avengers-ponnistus päättyi ainakin tietyn hahmo- ja näyttelijäryhmän osalta Endgame-elokuvaan (2019). Avengers-ryhmään kuuluva Natasha Romanoff eli Black Widow (Scarlett Johansson) sai silti vielä oman elokuvansa, jonka on sanottu aloittavan MCU:n neljännen vaiheen. Itse miellän sen henkisesti osaksi kolmatta vaihetta jo siksi, että iso osa elokuvaa sijoittuu ajallisesti tuohon vaiheeseen kuuluvien elokuvien väliin, Captain America: Civil War -elokuvan (2016) jälkeen.
Black Widow ei ole tyypillinen origin story (alkuperätarina), vaikka hahmon menneisyyttä käsitelläänkin. Se ei ole myöskään supersankarielokuva vaan muistuttaa muiden Avengers-hahmojen elokuvista hengeltään eniten Captain America: The Winter Soldier -elokuvaa (2014). Lyhyesti sanottuna Black Widow on vauhdikas toimintatrilleri, jossa on Marvelin henkeen myös hieman huumoria. Jälkimmäisestä vastaavat yleensä Alexei/Red Guardian (The Stranger Things -sarjasta tuttu David Harbour), hieman elähtänyt supersotilas, ja Yelena Belova (Florence Pugh), salamurhaaja, jonka silmät yllättäen avautuvat.
Moni aiemmin sivuttu mysteeri saa nyt valaistusta.
Civil Warin tapahtumien jälkeen Romanoff lähti maanpakoon, ja siitä Black Widow alkaa. Pitkä hiljaisuus katkeaa, kun hahmo Romanoffin menneisyydestä tarvitsee tämän apua. Romanoff joutuu kohtaamaan menneisyydestään muitakin asioita, jotka eivät kaikki menneetkään niin kuin hän luuli, ja sen myötä paljastuu myös kipukohtia ja suoranaisia salaliittoja. Kaiken lisäksi Romanoffilla on vaarallinen peluri perässään, mikä vaikeuttaa lankojen solmimista lopullisesti.
Black Widow on viihdyttävä myös itsenäisenä elokuvana, mutta se tarjoaa tarpeeksi nyökkäyksiä vanhaan myös paatuneille Avengers-faneille. Moni aiemmin sivuttu mysteeri saa nyt valaistusta. Esimerkiksi Romanoffin ja Hawkeyen aiemmat viittaukset Budapestiin saavat vihdoin edes jonkinlaista selitystä. Myös Black Widow'n menneisyyttä, hänen loikkaustaan S.H.I.E.L.D:iin ja sen häneltä vaatimia tekoja avataan nyt ensimmäistä kertaa vähän laajemmin.
Elokuvan ensi-ilta on 9. heinäkuuta. Se on myös katsottavissa lisämaksusta Disney+ -suoratoistopalvelussa.
Katso traileri alta tai täältä.
Kommentoi »