Tuulilasi

Bentley rikkoo perinteitään - Bentaygaan nyt myös dieselmoottori

Bentley rikkoo perinteitään - Bentaygaan nyt myös dieselmoottori
Brittiläinen luksusmerkki Bentley on julkistanut uuden Bentayga Dieselin, joka on merkin ensimmäinen dieselmoottorinen malli sen historiassa.
Teksti

Bentley hyödyntää dieselmoottorissaan Audin osaamista, sillä auton keulalta löytyy sama 4,0-litrainen V8 kuin Audi SQ7:n keulalta. Tässä megadieselissä yhdistyvät kaksi turboahdinta sekä lisäksi kolmas sähköinen kompressori, joka paikkaa moottorin turboviivettä.

Bentaygan suorituskykyarvot ovat myös vaikuttavat. ”Kolmoisahdettu” V8 tuottaa dieseliksi hirmuiset 435 hevosvoimaa ja vääntöä käsittämättömät 900 Nm. Sähköisen ahtimen takia tuo hirmuinen vääntömomentti on tarjolla  1 000 r/min alkaen, eli käytännössä tyhjäkäynnistä.

Hirmudieselin avulla Bentayga kiihdyttää 0–100 km/h nopeuteen 4,8 sekunnissa tehden siitä Bentleyn mukaan maailman nopeimman dieselkatumaasturin. Huippunopeutta maasturille kertyy 270 km/h.

Bentley mainostaa myös, että Bentayga Dieselin hiilidioksidipäästöt (210 g/km) ovat alhaisimmat missään Bentleyssä ikinä. Yhdellä tankillisella Bentayga kulkee myös kunnioitettavat 1 000 kilometriä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 22.9.2016
Kommentoi »