Tuulilasi

Bentley ja Rolls-Royce kilpailevat kohta maastureilla – "maailman kallein ja ylellisin"


Brittiläiset luksusautovalmistajat Bentley ja Rolls-Royce saattavat pian kilpailla uudessa autosegmentissä. Bentley on jo ilmoittanut tuovansa markkinoille katumaasturin vuonna 2016. Rolls-Royce puolestaan harkitsee vastaavaa vakavasti.
Kuvat Bentley

Rolls-Roycen pääjohtaja Torsten Müller-Ötvös kertoi Frankfurtin autonäyttelyssä saksalaislehti Handelsblattille, että katumaasturia on jo hahmoteltu paperilla.

BMW:n tytäryhtiöltä on odotettu maasturia jo tovi. Muun muassa Jaguar ja Lamborghini ovat omansa esitelleet.

Pian maasturimarkkinoille tulee myös Bentley noin 180 000 euroa maksavalla maasturillaan. Autossa on 12-sylinterinen moottori, joka tuottaa kuutisen sataa hevosvoimaa. Maasturi perustuu Audin ja Porschen nelivetojen kanssa samalle arkkitehtuurille, ja Bentley arvioi sen vuosimyynniksi 3 000-4 000 autoa.

"Kyseessä on maailman kallein ja ylellisin katumaasturi", totesi Automotive Newsille Bentleyn myynnistä ja markkinoinnista vastaava Kevin Rose Frankfurtissa.

Selvitysten mukaan lähes 30 prosentilla Bentleyn omistajista on myös Range Rover. Juuri tähän rakoon Bentley aikoo iskeä ja saada asiakkaansa vaihtamaan Ranget omaan maasturiinsa. Valmistaja myös vakuuttaa, että Bentley-maasturin maasto-ominaisuudet pärjäävät Range Roverille.

"Tämä todella on maasturi. Sen täytyy kulkea Lähi-idässä hiekkadyynejä ylös alas, ja Euroopassa sen täytyy kyetä liikkumaan märillä pelloilla", Rose sanoo.

Julkaistu: 19.9.2013