Tuulilasi

Bemarilta uusi pistokehybridikonsepti: BMW X5 eDrive


BMW esittelee Frankfurtin autonäyttelyssä uuden pistokehybridikonseptin, joka perustuu saksalaismerkin katumaasturi X5-malliin.
Kuvat BMW

Moottorina konseptissa toimii nelisylinterinen tuplaturbo, josta ei vielä ole paljastettu tarkempia tietoja, kuten onko kyseessä bensa- vai dieselkone. Sen parina hyrrää 94 hevosvoimaa tuottava sähkömoottori, jonka akku jaksaa viedä autoa noin 30 kilometrin matkan maksimissaan 120 tuntivauhdilla ajettaessa. Kun molemmat moottorit ovat käytössä, toimii auto nelivetoisena.

Pistokehybridissa on BMW:n mukaan kolme eri ajoasetusta, joista kuljettaja voi valita mieleisensä: älykäs hybridiajo, joka tasapainoilee urheilullisuuden ja tehokkuuden välillä, pelkkä sähköajo sekä akun säästö, jossa akun lataustaso säilytetään senhetkisellä tasollaan.

Nollasta sataan auto kiihtyy alle seitsemän sekunnin ja se kuluttaa keskimäärin 3,8 litraa polttoainetta sataa kilometriä kohden. Mallin CO2-päästöt painuvat BMW:n mukaan alle 90 g/km.

Moottoritekniikan lisäksi BMW X5 eDrivessa on mukana uutta muotoilua. Keulan ilme on muuttunut muun muassa ilmanottoaukkojen muodon ja sinisten graafisten elementtien myötä. Myös esimerkiksi takapuskurin muotoa on muutettu, autossa on kattokaiteet ja tietysti pistoke latausta varten.

Julkaistu: 22.8.2013