Tuulilasi

Bemarilta luvassa uusi tykki

1

Superauto i8 on BMW:n versio pistokehybridien luokkaan.
Kuvat Vesa Eskola

Nyt saksalaismerkki kaavailee mallista huipputehoista juhlaversiota satavuotissyntymäpäiväkseen.

Tämä tarkoittaa, että vuonna 2016 luvassa lienee supertykki pistokehybridien luokkaan.

Car-lehden mukaan coupé-projekti kulkee nimellä M100, ja tuotantomallin myynti olisi tarkoitus aloittaa vuonna 2017.

Moottoriksi autoon ovat lehden mukaan ehdolla nelisylinterinen, 2-litrainen tuplaturbo, joka tuottaa 324 hevosvoiman tehot. Bensakoneen pariksi istutettaisiin 207 hv sähkömoottori. Toinen vaihtoehto on 487 hevosvoimaa tuottava 3-litrainen suorakutonen, jota tukee 111-heppainen sähkömoottori.

Vanha pohjalla

Nykyisen i8:n (kuvassa) moottorina hyrrää turboahdettu 1,5-litrainen ja kolmisylinterinen kone, joka tuottaa 170 kilowatin tehot.

Nelipaikkainen urheiluauto painaa vain 1 490 kiloa ja sen keulalta löytyvät modernit led-valot. Lisävarusteena ajovalot voi vaihtaa laservaloihin.

Vaihteistona toimii kuusiportainen automaatti, ja bensakoneen tukena on 96 kW:n sähkömoottori, ja näin ollen moottorien kokonaistehoksi tulee 266 kW (362 hv).

Tarjolla on viisi eri ajoasetusta, joista kuljettaja voi valita mieleisensä. Pelkällä sähköllä voi ajaa 35 kilometrin matkan maksimissaan 120 km/h huippunopeudella.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Julkaistu: 28.11.2014