Tuulilasi

Bemari kasvattaa mallistoa ja lisää tehoja


BMW laajentaa moottorivalikoimaansa tuomalla BMW 5-sarjaan uuden sukupolven nelisylinterisen dieselmoottorin. Lisäksi BMW 2-sarjan Coupé sekä 4-sarjan Cabrio- ja Gran Coupé-mallistot saavat uusia mallivaihtoehtoja.
Kuvat BMW

BMW 5-sarjan tehot nousevat uudelle tasolle, kun kesällä 2014 lanseerataan neljä uutta dieselmoottoria. Kyse on uuden sukupolven nelisylinterisistä dieselmoottoreista BMW TwinPower Turbo teknologialla: BMW 518d, BMW 520d ja BMW 520d xDrive tulevat saataville sedan ja touring-malleihin. BMW 518d -malleissa tehoa on nostettu 7 hv:llä (150 hv) ja 520d -malleissa 6 hv:llä (190 hv), kulutusta on pienennetty ja siten myös päästöjä syntyy vähemmän.

Dieselyksiköt perustuvat BMW Groupin uuteen modulaariseen moottorijärjestelmään, jonka ominaisuutena on perusmoottorin optimoitu lämpödynamiikka ja reaktioherkkä Auto Start Stop -toiminto.

Uutta myös 2-sarjaan

Kesällä 2014 tulee BMW xDrive-nelivetojärjestelmä saataville BMW 2-sarjaan.

Samalla lanseerataan uusi BMW M235i xDrive Coupé, jossa on kuusisylinterinen, 326 hv:n rivimoottori ja 8-vaihteinen Steptronic-automaattivaihteisto. Uutuus kiihtyy nollasta sataan 4,6 sekunnissa.

Toinen uutuus 2-sarjassa on BMW 228i Coupé, jonka nelisylinterinen, BMW TwinPower Turbo -teknologialla toimiva bensiinimoottori on maksimiteholtaan 245 hv, ja kiihtyvyys nollasta sataan 5,7 sekuntia.

Kaiken kaikkiaan BMW 2-sarjan Coupé-malliston valikoimaan tulee kuulumaan kolme bensiini- ja kolme dieselmoottoria.

4-sarjaan kymmenen uutta mallivarianttia

Uusi bensiinimoottori ja kolme uutta dieselmoottoria tulevat saataville BMW 4-sarjan Cabrioon.

BMW 420i Cabrio on malliston perusmalli, ja sen BMW TwinPower Turbo -teknologialla varustettu 2-litrainen bensiinimoottori tuottaa 184 hv kiihtyvyyden nollasta sataan ollessa 8,2 sekuntia. Lisäksi valikoimaan tulee kolme BMW TwinPower Turbo -teknologialla toimivaa dieselmoottoria.

BMW 4-sarjan Gran Coupé -mallisto saa lisämoottoreita ja xDrive-neliveto tulee vakioksi tai valittavaksi useampaan malliin.

Mallisto laajenee viidellä uudella mallivariantilla. Näistä neljä toimii nelivetojärjestelmällä, esimerkiksi BMW 420i xDrive Gran Coupé nelisylinterisellä 184 hv:n bensiinimoottorilla ja BMW 435i xDrive 306 hv:n kuusisylinterisellä bensiinirivimoottorilla.

Lisäksi BMW 430d Gran Coupé ja BMW 430d xDrive Gran Coupé lanseerataan kesällä 2014.

 Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 10.5.2014