Avun päätoimittaja sai Julius-palkinnon
Puheenaiheet
Avun päätoimittaja sai Julius-palkinnon
Aikakauslehtien päätoimittajat ry palkitsi Avun Marja Aarnipuron, Seuran Saija Hakoniemen ja Lääkärilehden Hannu Ollikaisen.
28.11.2014
 |
Apu

Aikakauslehtien Päätoimittajat ry on vuonna 1979 perustettu päätoimittajayhdistys, joka ylläpitää ja kehittää aikakauslehtien päätoimittajien ammatillista osaamista. Vuosittain se luovuttaa Julius-palkinnon ansioituneelle aikakauslehden tekijälle. Tänä vuonna palkinto annettiin Lääkärilehden Hannu Ollikaiselle sekä kahdelle vahvalle naiselle: Avun ja Seuran päätoimittajille Marja Aarnipurolle ja Saija Hakoniemelle.

”Aarnipuro – ja kollegansa Saija Hakoniemi – ovat olleet mukana murtamassa lasikattoa. Nainen yleisaikakauslehden johdossa on nyt selviö, ei kummallisuus”, palkintolautakunnan perusteluissa sanotaan.

Uutinen tavoitti Aarnipuron kesken Kanarian-lomaa.

- Olin tyttäreni kanssa vaatekaupassa, kun yhdistyksen puheenjohtaja Heikki Valkama soitti. Sanoin Heikille, että täällä on 30 astetta ulkona lämmintä, mutta nyt lämmittää myös sisäpuolta.  Hienointa on se, että kiitos tulee kollegoilta.  Tämä on tunnustus myös lehden tekijöille, koko toimitukselle.

Palkintoaan Aarnipuro kertoi juhlineena helteen keskellä jäätelöannoksella.

AVUSSA JO NELJÄTTÄ vuotta päätoimittajana toiminut Marja Aarnipuro on kotoisin Haukiputaalta. Valtio-oppia Helsingin yliopistossa opiskellut Aarnipuro aloitti toimittajauransa pohjoispohjalaisessa sanomalehti Liitossa, jatkoi sieltä Seuraan, sitten Ilta-Sanomiin ja päätyi lopulta Iltalehteen, jossa työskenteli 13 vuotta. Sen jälkeen Aarnipuro siirtyi A-lehtiin: ensin Katso-lehteen, sitten Apuun toimituspäälliköksi, sen jälkeen Kauneus ja Terveys-lehteen, Jadeen ja lopulta takaisin "henkiseen kotiinsa" Apuun - ensin toimituspäälliköksi, sitten päätoimittajaksi.

Palkintolautakunnan perusteluissa sanotaan mm. seuraavaa:

”Aarnipuron johdolla Apu on kehittynyt entistä ihmisläheisemmäksi ja rohkeammaksi yleisaikakauslehdeksi. Pääkirjoituksissaan Marja Aarnipuro ottaa esille ajankohtaisia asioita, laidasta laitaan, niin isoja yhteiskunnallisia kysymyksiä kuin henkilökohtaisempia avauksia – kaikista kuitenkin henkivät humaanit, oikeudenmukaisuutta ja välittämistä viestittävät arvot. Aarnipuron aikana Apu on myös menestynyt, median murroksesta huolimatta.”

- Ensisijaisesti lehden teossa ajattelen aina lukijaa. Mitä lukijat haluavat, mutta mitä he myös tarvitsevat. Pyrimme antamaan lukijoille uusia hienoja ajatuksia, tietoa ja joskus yllätyksiäkin.  Avun hienous on siinä, että teemme korkeatasoista journalismia – ei tarvitse juosta sensaatioiden perässä.

AARNIPURON KÄDENJÄLKEÄ on myös toinen menestystarina: Apu Terveys -lehti.

Pomona Marja Aarnipuro (s. 1960) on napakka, hyväntuulinen ja helposti lähestyttävä, mutta tarpeen vaatiessa myös tiukka ja suorasanainen. Hän rentoutuu maalaismiljöössä, juoksee, kuntonyrkkeilee ja viihtyy omien sanojensa mukaan aivan liikaa sosiaalisessa mediassa. 

Aarnipuro on myös arvostettu kirjailija. Maailma murtui syyskuussa 2009, kun Aarnipuro sai rintasyöpädiagnoosin. Mutta syöpäpotilaana olo ei loppunutkaan leikkaukseen ja rankkoihin hoitoihin, joten mietteet, sairauden tuomat tunnot sekä pitkä toipuminen päätyivät lopulta kirjaksi. Kiitetty esikoinen Rintasyöpävuosi ilmestyi vuonna 2011 (Teos) ja tammikuussa 2014 kirja sai odotetun jatkon Rintasyövän jälkeen (Teos).

Tulevaa joulua palkittu päätoimittaja odottaa innolla, sillä perhe saa uuden jäsenen cairnterrieripentu Veerasta.

Kommentoi »