Apu

Avun pääkirjoitus: Yhteiset talkoot

Avun pääkirjoitus: Yhteiset talkoot
Mitä miettivät ne kanssaihmisemme, jotka eivät noudata turvatoimia eivätkä aio ottaa rokotusta? Veikkaan, etteivät he lopulta kieltäydy terveydenhuoltomme palveluista, jos saavat tartunnan ja sairastuvat vakavaan tautimuotoon, kirjoittaa päätoimittaja Marja Aarnipuro.
Julkaistu: 25.3.2021
Koronatilanne näyttää päivä päivältä valoisammalta nyt, kun käytössä olevat rokotteet on taas kertaalleen todettu turvallisiksi ja niitä luvataan Suomeenkin kiihtyvään tahtiin. Jos kaikki sujuu ennustetusti, syksyllä kaikki on toisin!
Vain otettu rokote auttaa. Minimitavoitteena on pidetty sitä, että rokotekattavuus olisi 70 prosenttia. Gallupien mukaan noin 80 prosenttia suomalaisista aikoo ottaa rokotteen, joten lupaavalta näyttää.
Myös maskisuosituksia ja ”-pakkoja” on annettu yhä enemmän ja valtaosa ihmisistä maskeja käyttääkin. Mutta mutta...
"Maskia pystyy käyttämään lähes jokainen, myös useimmat astmaatikot. Itsekin kuulun siihen joukkoon."
Joukossamme on myös ihmisiä, jotka edelleen vähättelevät tautia, vaikka se on oikeasti vaarallinen. Se vie myös perusterveitä nuoria ihmisiä viikoiksi tehohoitoon ja hengityskoneeseen. Jos korona olisi pelkkä flunssa, maailma ei olisi jo toista vuotta kriisitilassa. Pelkkä ajatuskin on järjetön.
Maskia pystyy käyttämään lähes jokainen, myös useimmat astmaatikot. Itsekin kuulun siihen joukkoon. Keuhkolääkäreiden mukaan hyvinkin vaikeaa keuhkosairautta sairastavat pystyvät käyttämään maskia, kunhan harjoittelevat käyttöä rauhassa.
Mitä miettivät ne kanssaihmisemme, jotka eivät halua osallistua yhteisiin talkoisiin pandemian nitistämiseksi, he, jotka eivät noudata turvatoimia eivätkä aio ottaa rokotusta?
Veikkaan, etteivät he lopulta kieltäydy terveydenhuoltomme palveluista, jos saavat tartunnan ja sairastuvat vakavaan tautimuotoon.
Kommentoi »