Apu

Avun pääkirjoitus: Yhdessä maaliin

Avun pääkirjoitus: Yhdessä maaliin
Rokottaminen etenee ilahduttavasti ja kesän tilanne näyttää koko ajan lupaavammalta. Eiköhän hoideta tämä kriisi yhdessä maaliin asuinpaikasta riippumatta, päätoimittaja Marja Aarnipuro kirjoittaa.
Julkaistu: 6.4.2021
Yhteinen vihollinen tavallisesti yhdistää erimielisiä ihmisiä. Koronavirus jos mikä on yhteinen vihollisemme ja hienostihan me olemmekin sitä vastaan yhdessä taistelleet. Siitä huolimatta kriisi on myös nostanut pintaan ikävää vastakkainasettelua. Suomi näyttää jakautuneen osin kahteen joukkueeseen: etelän ihmisiin ja muualla asuviin.
Tuntui kylmäävältä lukea Helsingin Sanomista oululaisen antama kommentti: ”Miksi ovat tuppautuneet sinne (Helsinkiin)? Jos mokataan, sitten kärsitään.” Olen tuppautunut itsekin tänne etelään Oulun seudulta yli 40 vuotta sitten opintojen ja työn perässä, mutta en tunne mokanneeni. Enkä taatusti asettuisi vastahankaan, jos koronakriisin pahin tartuntapesäke siirtyisi Ouluun ja sinne kannattaisi asiantuntijoiden mukaan kohdentaa enemmän rokotuksia.
Ikävältä tuntui myös seurata, miten muutamat poliitikot käyttivät rokotusten kohdentamiskeskustelua vaaliaseenaan. Väärää tietoakin levitettiin, annettiin esimerkiksi ymmärtää, että jos rokotteita kohdennetaan pahimmille tartunta-alueille, muualla ei jatkettaisi rokotuksia. Sellaistahan ei kukaan ole missään vaiheessa esittänyt.
Tähän asti koronakriisiä on hoidettu asiantuntijatiedon pohjalta ja hyvin on mennyt. Lienee viisainta edetä samalla tyylillä loppuun saakka. Ei huutoäänestyksien tai gallupien perusteella.
Rokottaminen etenee ilahduttavasti ja kesän tilanne näyttää koko ajan lupaavammalta. Eiköhän hoideta tämä kriisi yhdessä maaliin asuinpaikasta riippumatta.
Kommentoi »