Apu

Avun pääkirjoitus: Turvallista kesää! 

Avun pääkirjoitus: Turvallista kesää! 
Päätoimittaja Marja Aarnipuro pohtii pääkirjoituksessaan elämää ja politiikkaa koronakriisin jälkeen.
Julkaistu: 15.6.2020

Suomi siirtyy lomille kaoottisen kevään jälkeen. Tammikuussa Suomen aktviivimalli purettiin, ja Australiassa paloi. Yhdysvallat teki ohjusiskun Bagdadiin, kostoa pelättiin ja Trump uhkasi maailmanrauhaa uhoamalla. Kuun lopussa koronavirus levisi Eurooppaan.

Maaliskuun 11. päivänä Maailman terveysjärjestö julisti pandemian alkaneeksi, ja pitkäksi aikaa kaikki muu menetti merkityksensä. Pian Suomen hallitus kielsi yli 500 henkilön kokoontumiset, ja ulkoministeriö kehotti välttämään matkustamista ulkomaille. Viikon loppupuolella Suomi meni kiinni, ja kaikki, jotka pystyivät, linnoittautuivat koteihinsa.

Nyt kolme kuukautta myöhemmin Suomen tartuntatilanne on melko rauhallinen, ja elämä normalisoituu pikkuhiljaa. Nähtäväksi jää, tuleeko toinen ja kolmaskin aalto ennen kuin virukseen on saatavilla rokote. Toivotaan parasta, mutta muistetaan myös varmuuden vuoksi pelätä pahinta.

Sekavan kevään jäljiltä myös politiikka on sekaisin. Hallitus on hoitanut koronakriisiä tehokkaasti. Keskustaa ei käy kateeksi. Puheenjohtaja avustajineen sortui virheeseen. Toivottavasti siitä opittiin se, että muiden rahoja käyttäessä pitää olla tarkempi kuin omiensa kanssa. Ja että nykymaailmassa kaikki tulee ilmi.

Toivottavasti ministerinvaihdos rauhoittaa tilanteen, ja kesän yli mennään maan asioita hoitaen. Avun toimitus toivottaa päättäjille ja erityisesti lukijoilleen hyvää juhannusta ja turvallista kesää!

Marja Aarnipuro, Päätoimittaja

Kommentoi »