Apu

Avun pääkirjoitus: Sisulla loppuun asti

Avun pääkirjoitus: Sisulla loppuun asti
Nyt ei ole aika kuormittaa terveydenhuoltoa turhilla kyselyillä. Mitä me sitten voimme tehdä, kysyy päätoimittaja Marja Aarnipuro? Toimia kuten nytkin. Pestä käsiä, pitää etäisyyksiä, välttää kontakteja ja käyttää maskeja. Suojella muita.
Julkaistu: 4.1.2021

Nyt ei ole aika soittaa terveyskeskukseen ja kysyä, koska minun rokotusvuoroni tulee ja miten saan siitä tiedon. Nyt on aika odottaa rauhassa ja jatkaa tuttuja koronatoimia, kunnes kunnat tiedottavat, milloin aikoja voi ryhtyä varaamaan ja miten se tapahtuu. Voin vakuuttaa, että myös media hukuttaa teidät tietoon tästä asiasta.

Vaikka olemme aloittamassa toivon vuotta, jonka aikana päässemme ainakin pääosin eroon koronakurimuksesta, juuri nyt maltti on valttia. Pahinta mitä voimme tehdä, on kuormittaa terveydenhuoltoa turhilla kyselyillä. Heille on annettava työrauha.

Suomalaiset ovat noudattaneet viranomaisten ohjeita ja suosituksia pääosin kuuliaisesti. Juuri sen vuoksi olemme koronantorjunnan kärkikastia koko maailmassa. Saavutuksesta on syytä olla ylpeä ja antaa tunnustusta paitsi itselleen, erityisesti niille, jotka ovat työnsä puolesta pandemian kukistamiseen osallistuneet.

Jos nyt ei ole aika kuormittaa terveydenhuoltoa turhilla kyselyillä, mitä me sitten voimme odotellessa tehdä? Toimia kuten nytkin. Jatkaa sisulla loppuun asti, pestä käsiä, pitää etäisyyksiä, välttää kontakteja ja käyttää maskeja. Suojella muita.

Hoitajat, lääkärit, ensihoidon henkilökunta ja koronatestaajat ovat altistaneet itsensä taudille, joka on pahimmillaan tappava. On mahtavaa, että Suomessa rokottaminen aloitettiin juuri heistä. Rokottauduttuaan he voivat jatkaa työtään ja näyttää esimerkkiä. Vain rokotusten avulla pääsemme eroon tästä pirulaisesta.

Kommentoi »