Apu

Avun pääkirjoitus: Ajat ovat muuttuneet ja uusi sukupolvi on vallan kahvassa – Get over it

Avun pääkirjoitus: Ajat ovat muuttuneet ja uusi sukupolvi on vallan kahvassa – Get over it
Jotkut kutsuivat kehysriihen yhteydessä käytyä monipäiväistä neuvotteluvääntöä teatteriksi ja arvottomaksi näytelmäksi. Minulle se näyttäytyi aivan toisella lailla, kirjoittaa päätoimittaja Marja Aarnipuro.
Julkaistu: 3.5.2021
Kun googlettaa sanayhdistelmän politiikka on, saa vastaukseksi nämä määritelmät: politiikka on peliä, rikki, valintojen tekemistä, yhteisten asioiden hoitamista, kompromissien tekemistä, mahdollisuuksien taidetta ja tahdon asia.
Koronakriisin pikku hiljaa hellittäessä ja kuntavaalien lähestyessä politiikka on taas palannut harmoniselta näyttäneeseen hallituspolitiikkaan. Jotkut kutsuivat kehysriihen yhteydessä käytyä monipäiväistä neuvotteluvääntöä teatteriksi ja arvottomaksi näytelmäksi. Minulle se näyttäytyi aivan toisella lailla.
Hallituksessa on viisi puoluetta, joista jokaisella on erilainen maailmankatsomus ja arvopohja. Politiikkahan muodostuu mielipiteistä ja siitä, että samanmieliset ajavat oikeina pitämiään asioita ja vastustavat niitä, joita eivät voi hyväksyä.
"Hupaisinta tässä näytelmässä minusta olivat ne somehuutelijat, jotka kaipasivat paluuta aikaan, jolloin miehet sopivat asiat tai presidentti jysäytti nyrkin pöytään."
Oikeastaan kukaan ei ole oikeassa eikä väärässä. Noiden näkemysten perusteella vain neuvotellaan ja tehdään lopuksi kompromisseja. Niin nytkin. Ja elämä jatkuu kohti seuraavaa vääntöä.
Hallitus on vastuussa tekemisistään eduskunnalle ja kansalle, mutta kun ministeri laittaa päähänsä puoluejohtajan hatun, hän on vastuussa omille kannattajilleen. Kukaan hallituksen johtoviisikosta ei muodosta kantojaan yksin. Onneksi.
Hupaisinta tässä näytelmässä minusta olivat ne somehuutelijat, jotka kaipasivat paluuta aikaan, jolloin miehet sopivat asiat tai presidentti jysäytti nyrkin pöytään. Ajat ovat muuttuneet ja uusi sukupolvi on vallan kahvassa. Get over it.
1 kommentti