Apu

Avun pääkirjoitus: Paha sähköskuutti peri terroristipyöräilijöiden ja mopopoikien aseman

Avun pääkirjoitus: Paha sähköskuutti peri terroristipyöräilijöiden ja mopopoikien aseman
"Muistatko vielä aikaa, kun skuutit eivät pilanneet elämäämme? Keitä silloin syytettiin? Vuokrafillareita. Tai terroristipyöräilijöitä, jotka eivät kunnioita jalankulkijoita ja autoilijoita. Sitä ennen syylllisiä olivat pörräävät mopopojat", Avun toimituspäällikkö Samuli Isola kirjoittaa.
Julkaistu: 13.6.2022

Niillä hurjastelevat nuoret eivät osaa liikennesääntöjä, ne tekevät kaduista turvattomia, niillä kaadutaan ja sitten ruuhkautetaan ensiapua, niitä jätetään sikinsokin huonojalkaisten esteiksi.

Kaupungeissa nopeasti lisääntyneet vuokrattavat sähköpotkulaudat ovat somekansan ja toriparlamenttien tulilinjalla. Mikseivät kaupungit ja valtio tee mitään, haloo! Täytyykö tässä alkaa Pariisin malliin heittelemään skuutteja jorpakkoon? Lainsäädäntöä, rajoituksia ja sääntöjä peliin!

Kaksirenkainen, alumiinirunkoinen, sähkömoottoroitu kevyen liikenteen kulkuneuvo eli sähköpotkulauta alias sähköskuutti on pääroolissa kesän pahiksena. Jo viime kesänä kaupungit virittelivät vuokraskuuteille käyttöaikarajoituksia ja kattonopeuksia. Mutta ongelmat eivät poistuneet, ja se näkyy poliitikkojen sometileillä. Kansa vaatii toimia ja pakollisia skuuttiparkkipaikkoja. Ja toimia tulee, sillä asia on niin monelle äänestysikäiselle selkeä. Eduskuntakysymyksiä on jo tehty, ja eduskuntaan pyrkijät nostavat teemaa esiin.

Muistatko vielä aikaa, kun skuutit eivät pilanneet elämäämme? Keitä silloin syytettiin? Vuokrafillareita. Tai terroristipyöräilijöitä, jotka eivät kunnioita jalankulkijoita ja autoilijoita. Sitä ennen syylllisiä olivat pörräävät mopopojat.

On hyvä muistaa, että vuokrapeli on toimiva juttu. Ei tarvitse omistaa, saa maksaa vain käytöstä, laudasta hyötyy moni ja se tuo vapauden liikkua. Etkö itsekin olisi halunnut tätä nuorena?

Pelisäännöt kuntoon, mutta muistetaan, että kaupunki kuuluu myös nuorille. Laudalla ja ilman.

Kommentoi »