Apu

Avun pääkirjoitus: Näytön paikka

Avun pääkirjoitus: Näytön paikka
– Toivon todella, että puheenjohtajat voittavat omiensa täyden luottamuksen. Pahin mahdollinen tulevaisuudenkuva olisi se, että Suomen kansa jakautuisi vieläkin vahvemmin kuin nyt, Avun päätoimittaja Marja Aarnipuro kirjoittaa.

Punon vapaa-aikanani juonia dekkareihin, mutta ikimaailmassa en kehtaisi lähettää kustannustoimittajalle niin monikäänteistä tapahtumavyörytystä kuin viime aikoina kotimaan politiikassa on nähty. Kukaan ei uskoisi.

Sekavien vaiheiden jälkeen meillä on nyt hallitus, jota johtaa maailman nuorin pääministeri. Sukupolvenvaihdos on totta, ja naiset ovat tarttuneet vahvasti vallankahvaan.

Nuori pääministeri kerää laajaa huomiota maailmalla ja raikastaa Suomen brändikuvaa. Naisten esiinmarssi tuo tuoreen tuulahduksen myös kotimaan politiikkaan. Fiksuja, koulutettuja, päteviä ja kielitaitoisia asiaihmisiä kaikki tyynni.

Sanna Marin ja Katri Kulmuni ovat kuitenkin nyt todella kovan paikan edessä. Heidän täytyy saada taakseen muutkin kuin nuoret, naiset ja kaupunkilaiset. Heidän täytyy vakuuttaa myös ikäihmiset, miehet ja maalaiset.

Marin ja Kulmuni johtavat puolueita, joiden jäsenistö on ikääntynyttä ja miesvaltaista. Vuonna 2017 julkaistun Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen mukaan lähes 60 prosenttia keskustan jäsenistä oli miehiä, enemmistö jäsenistä oli eläkkeellä ja lähes puolet asui harvaan asutuilla seuduilla. Sosiaalidemokraattien jäsenistö oli vielä keskustaakin miesvaltaisempaa ja iäkkäämpää.

Toivon todella, että puheenjohtajat voittavat omiensa täyden luottamuksen. Pahin mahdollinen tulevaisuudenkuva olisi se, että Suomen kansa jakautuisi vieläkin vahvemmin kuin nyt.

Julkaistu: 9.12.2019
Kommentoi »