Apu

Avun pääkirjoitus: Mikä ihme on menestyksemme salaisuus?

Avun pääkirjoitus: Mikä ihme on menestyksemme salaisuus?
Lähdet sitten sinne kuolevaan lehteen, sanoi kollega. Hän oli väärässä.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Lähdet sitten sinne kuolevaan lehteen.

Näillä sanoilla eräs kollegani toivotteli minut tervemenneeksi, kun kuuli siirtymisestäni Avun toimituspäälliköksi yhdeksän vuotta sitten.

Kieltämättä mietin, millaiselta painetun lehden tulevaisuus näyttäisi vaikka vain viiden vuoden päästä. Ympäriltä kaatui isojakin aikakauslehtiä, sanomalehdet harvensivat ilmestymistään ja vähensivät sivumääriään. Tuntui, että kaikki järjellinen ja järjettömämpikin sisältö pitäisi jakaa netissä ilmaiseksi. Kuka tilaisi, ostaisi tai edes ehtisi lukea Avun kaltaista hidasta journalismia?

Heti uudessa työssä aloittaessani huomasin, ettei Avulla ole hätäpäivää. Syitä oli kaksi: ammattitaitoinen toimitus ja erinomainen lukijakunta.

Apua tekee pieni, mutta tehokas iskuryhmä. Joka ikinen viikko toimitus valikoi lukijoilleen monipuolisen ja ajankohtaisen kattauksen juttuja eri puolilta maata ja maailmaa.

Lukijat viihtyvät viikoittain Avun parissa pitkään. He ovat antaneet meidän uudistua, kokeilla, välillä epäonnistuakin ja korjata virheitä. Mittarit osoittavat, että lukijamme ovat pääosin tyytyväisiä – viime aikoina heidän määränsä on ollut jopa kasvussa.

Mikä ihme on menestyksemme salaisuus? No se, että teemme lehteä juuri Avun lukijoille.

Nyt lähden hyvillä mielin lehdestä, jolla uskon olevan edessään pitkä elämä niin painetussa kuin digitaalisessa muodossa. Ehkäpä pääsen tekemään siihen sisältöä itsekin.

Apu 22/2018

Julkaistu: 28.5.2018
Kommentoi »