Apu

Avun pääkirjoitus: Lukekaa, ihmiset!

Avun pääkirjoitus: Lukekaa, ihmiset!
Avun päätoimittaja Marja Aarnipuro kehottaa ihmisiä lukemaan – jo terveyssyistäkin.

Tiesitkö, että lukeminen on terveysteko? Se vähentää stressiä, laskee sykettä ja lieventää lihasjännitystä. Kirjaan tai lehteen tarttuminen hoitaa myös aivojemme terveyttä, lisää keskittymiskykyä ja tekee meistä empaattisempia.

Suomalaiset ovat aina olleet kovia lukijoita. Ties vaikka siksi olemme maailman onnellisin kansa.

Myös koululaisemme ovat lukeneet ahkerasti, mutta nyt kansainvälisestä Pisa-tutkimuksesta kuuluu huonoja uutisia: koululaisten lukutaito on lähtenyt laskuun. On jopa ennustettu, että nyt peruskoulunsa aloittavista vain joka kymmenes oppisi lukemaan kunnolla.

Tätä emme halua. Tämän kehityksen pysäyttämiseksi mekin teemme töitä. Ensi vuoden alusta alamme julkaista alakoululaisille omaa lehteä.

Apu Juniori on lapsille tehty ajankohtaislehti, joka kertoo uutisista ja ilmiöistä selkeällä, totuudenmukaisella ja viihdyttävällä tavalla. Lehti kehittää lasten lukutaitoa ja selkiyttää maailman menoa.

Lapset saa lukemaan lukemalla heille. Vauvaiässä aloitettu ääneen lukeminen kehittää lapsen kieltä ja lukutaitoa. Ne lapset, joille luetaan, menevät kouluun mieluummin kuin ne, joille luetaan vain harvoin. Vanhempien asenne periytyy: lukevilla isillä on lukevia poikia.

Haluamme varmistaa, että Suomi on jatkossakin maailman lukevin kansa. Luetaan lapsille, luetaan vanhuksille, luetaan toisillemme, luetaan itse. Nautitaan lukemisesta. Tule sinäkin mukaan lukutaitotalkoisiin!

Julkaistu: 29.10.2018
Kommentoi »