Avun pääkirjoitus: Kyllä mitaleja riittää
Puheenaiheet
Avun pääkirjoitus: Kyllä mitaleja riittää
Yleisurheilun EM-kisoissa eivät suomalaiset juhlineet. Mitaleita on silti tullut parin vuoden sisällä runsaasti.
Julkaistu 13.8.2018
Apu

Sunnuntaina päättyneet yleisurheilun EM-kisat sujuivat suomalaisilta historiallisen huonosti. Kisoihin osallistui yli 40 suomalaisurheilijaa, mutta kukaan heistä ei palannut Berliinistä mitali kaulassa. Pistesijojakin kertyi vain kolme. Tavoite oli kolmesta neljään mitalia.

Ennen kuin keskustelu resursseista, nuorisotyöstä, valmennuksen keskittämisestä, imagon kehittämi­sestä ynnä muusta yltyy taas täyteen voimaansa, voi ­kysyä, onko tässä nyt lopulta kyse mistään katastrofista.

Suomi on pieni maa, ja kilpailu kaikissa urheilu­lajeissa kovenee kovenemistaan, kiitos jo pelkästään väestönkasvun ja hyvinvoinnin leviämisen. Siitä huolimatta suomalaiset voittivat viime vuonna kaikkiaan 301 mitalia eri lajien MM- ja EM-kisoissa ammunnasta voimanostoon. Tänä vuonna on tullut ­neljä olympiamitalia.

Miesten lentopallojoukkue on tällä vuosituhannella yltänyt parhaimmillaan yhdeksänneksi MM-kisoissa ja neljänneksi EM-kisoissa – erittäin kovia suorituksia, kun ottaa huomioon, että lentopallo on maailman viidenneksi suosituin urheilulaji. Viime kaudella Lauri Markkanen oli sijalla 63 parhaiden pistemiesten listalla maailman ylivoimaisesti kovimmassa ­koripalloliigassa. NHL:ssä pelaa kymmeniä suomalaisia. Jääkiekon MM-kisoissa Suomi pelaa nykyään käytännössä joka kerta kullasta. Ja niin edelleen.

Kannattaakohan tässä nyt itku silmässä vaatia keihäskunnian palauttamista ja odottaa Lasse Virénin loiston päivien toisintoja.

Apu 34/2018

Kommentoi »