Apu

Avun pääkirjoitus: Kiitollisuutta tunteva ihminen ei pidä asioita itsestään selvinä, vaan osaa arvostaa sitä, mitä hänellä jo on

Avun pääkirjoitus: Kiitollisuutta tunteva ihminen ei pidä asioita itsestään selvinä, vaan osaa arvostaa sitä, mitä hänellä jo on
Viimeksi tunsin vahvaa kiitollisuutta kaikkia niitä kohtaan, jotka ovat pystyttäneet tyhjästä meille valtavan rokotuskoneiston ja tuovat meille siten päivä päivältä enemmän suojaa virusvihulaista vastaan, kirjoittaa päätoimittaja Marja Aarnipuro.
Julkaistu: 19.4.2021
Kuuntelin taannoin Kansanradiota ja ahdistuin. Joka ainoassa puhelussa valitettiin jostain, kaikki oli päin mäntyä ja kaikkia muita paitsi itseä haukuttiin. Samanlainen aggressiivinen meno on usein myös sosiaalisessa mediassa. Maailman onnellisin kansa muka!
Jos tuntuu, että kaikki on pielessä, kannattaa pysähtyä hetkeksi. Negatiiviset tunteet myrkyttävät mielen ja heikentävät terveyttä. Kannattaisi vaihtaa näkökulmaa ja opetella kiitollisuutta. Se on kaiken muun hyvän lisäksi terveysteko.
Kiitollisuutta harjoittelemalla optimismi ja positiiviset tunteet li­sääntyvät, unen laatu paranee ja halu auttaa toisia herää.
"Sain ensimmäisen piikkini viikko sitten ja ihastelin sitä, miten hienosti kaikki rokotuspaikalla toimikaan. Kiitos kaikille teille, jotka teette tämän meille mahdolliseksi!"
Kiitollisuus suojaa meitä stressiltä, vahvistaa itsetuntoa ja lisää omanarvontuntoa. Kiitollisuusharjoitukset suuntaavat huomiomme pois epäonnistumisista ja pettymyksistä.
Kyky tuntea kiitollisuutta vahvistaa sosiaalisia siteitä ja parantaa ihmissuhteita. Kiitollisuus vähentää vihaa, katkeruutta ja ahneutta ja erityisesti kateutta. Kiitollisuutta tunteva ihminen ei pidä asioita itsestään selvinä, vaan osaa arvostaa sitä, mitä hänellä jo on.
Viimeksi tunsin vahvaa kiitollisuutta kaikkia niitä kohtaan, jotka ovat pystyttäneet tyhjästä meille valtavan rokotuskoneiston ja tuovat meille siten päivä päivältä enemmän suojaa virusvihulaista vastaan. Sain ensimmäisen piikkini viikko sitten ja ihastelin sitä, miten hienosti kaikki rokotuspaikalla toimikaan. Kiitos kaikille teille, jotka teette tämän meille mahdolliseksi!
Kommentoi »