Apu

Avun pääkirjoitus: Kansan päivä

Avun pääkirjoitus: Kansan päivä
– Äänestämättä jättäminen on erittäin huono vaihtoehto, Avun päätoimittaja Marja Aarnipuro muistuttaa. Eduskuntavaalit käydään 14.4.2019.

Miettikää, miten ihana maa Suomi on! Meitä ei hallitse yksikään diktaattori tai tyranni. Saamme ihan oikeasti olla asioista mitä mieltä haluamme ja sanoa sen (lain sallimissa rajoissa) ääneen.

Suomen hallitusmuoto on demokratia. Toisin sanoen tärkeimmistä valtiollisista asioistamme päättää kansan yleisillä vaaleilla kilpailevien ehdokkaiden joukosta valitsema toimielin eli eduskunta. Ja eduskunnan kuuluu toteuttaa kansan tahtoa. Valta on siis meidän.

Kansanvaltamme tärkein päivä on taas edessä ensi sunnuntaina. Äänestäminen on voimallisin tapa vaikuttaa siihen, miten Suomea johdetaan. Jokainen ääni on tismalleen yhtä arvokas ja se, joka kerää niitä eniten, voittaa. Yksinkertaista ja reilua, vai mitä?

Äänestämättä jättäminen on erittäin huono vaihtoehto. Silloin oma mielipide ja ehdokas jäävät noteeraamatta, ja äänestämättä jättäminen toimii jonkun muun eduksi. Jos ei äänestä, ei voi jälkeenpäin valittaa, että väärä puolue tai ehdokas voitti. Uurnille siis kaikki sunnuntaina!

Eduskuntavaaleissa on 2 468 ehdokasta, joista 258 on täyttänyt 65 vuotta. Nuoria eli 18–24-vuotiaita on 107 kappaletta. Vaatii suurta paloa ja isoja uhrauksia asettua ehdolle ja samalla kaikkien arvosteltavaksi. Siksi meidän pitäisi haukkumisen ja uhittelun sijaan osoittaa kunnioitusta heitä kohtaan.

Ehdokkaat ovat demokratian sankareita. He ansaitsevat meiltä arvostuksen ja kiitoksen. Onnea joka ikiselle vaalitaisteluun!

Julkaistu: 8.4.2019
Kommentoi »