Apu

Avun pääkirjoitus: Joulun merkitys

Avun pääkirjoitus: Joulun merkitys
Avun päätoimittaja Marja Aarnipuro kehottaa välttämään tänä jouluna turhaa tavaraa.
Julkaistu: 17.12.2018

Joululla on monta merkitystä. Monille se on Jeesuksen syntymäjuhla. Kirkot täyttyvät ennen joulua kauneimpien joululaulujen laulajista ja adventtikynttilät syttyvät kodeissa, vaikka ei arkena niin uskonnollisia oltaisikaan.

Joulu merkitsee myös yhdessäolon ja rauhoittumisen keidasta kiireen keskellä. Joulunpyhinä olisikin hyvä pysähtyä miettimään, mihin meillä on koko ajan niin kamala kiire. Onko kalenteri aivan pakko täyttää kokouksilla niin, ettei syömään ehdi? Tuleeko sillä lailla paras mahdollinen tulos? Vai pitäisikö kuitenkin tehdä asia kerrallaan, keskittyen ja kunnolla?

Joulu on myös lahjojen aikaa. Lahjan antaminen kumpuaa välittämisestä, halusta tuottaa läheisille hyvää mieltä. Se ei saisi olla ahdistava velvollisuus ja stressin aihe, vaan mieluinen tehtävä.

Aineettomat lahjat ovat parhaita

Tänä jouluna tiedämme entistä enemmän ilmastonmuutoksen etenemisestä ja ymmärrämme, että on meidän kaikkien velvollisuus osallistua sen pysäyttämiseen. Turhan tavaran välttäminen on tärkeä osa tätä velvollisuutta. Se kannattaa joulun alla muistaa.

Aineettomat lahjat ovat niitä ihanimpia! Hyväntekeväisyyteen lahjoittamisesta tulee hyvä mieli. Hierontalahjakortti, pääsylippu teatteriin, lupaus lastenhoidosta tai treffeistä – vain mielikuvitus on rajana sille, mitä toiselle voi lahjoittaa.

Toivotamme lukijoillemme levollista joulunaikaa. Kiitos siitä, että olette viihtyneet kanssamme. Lupaamme tarjota teille ensi vuonna entistäkin enemmän ja vieläkin parempaa luettavaa!

Kommentoi »